NOVI RED BUL STVARNO IMA KRILA: Peres kaže da je bolid brži od prošlogodišnjeg!
Peres (desno), Foto: EPA/Valdrin Xhemaj

MOGU LI DA SVRGNU MERCEDES

NOVI RED BUL STVARNO IMA KRILA: Peres kaže da je bolid brži od prošlogodišnjeg!

Peres i Maks Ferstapen su u sredu na Silverstonu vozili novi bolid RB16B

Objavljeno: 12:59h

Vozač Red Bula Serhio Peres ocenio je da ovogodišnji bolid te ekipe ima mnogo potencijala za dobar rezultat u šampionatu Formule 1.

Peres i Maks Ferstapen su u sredu na Silverstonu vozili novi bolid RB16B, koji ima unapređen Hondin motor za ovu sezonu.

- Mogu reći da ima mnogo potencijala. Uslovi nisu bili sjajni, ali bilo je dobro osetiti bolid - rekao je Peres, preneo je Skaj.

Peres je posle osam godina u Rejsing Pointu prešao u Red Bul.

- Prilično je uzbudljivo. Početkom nedelje sam vozio RB15, a sada sam vozeći novi bolid mogao da osetim da je napravljen iskorak u tempu i brzini - naveo je Peres.

Red Bul F1
foto: EPA/Tamas Kovacs

Od Ferstapena se očekuje da bude najozbiljni konkurent za titulu sedmostrukom svetskom šampionu Luisu Hamiltonu iz Mercedesa.

- Ovakvi dani služe da se naviknete na bolid i novi motor, pokušavate da sve prođe glatko i da se dobro pripremite za testiranja u Bahreinu. Uvek je dobro vratiti se u bolid Formule 1, a prvi put kada izađete iz boksa, osećaj je sjajan - naveo je holandski vozač.

Svih 10 ekipa mogu sa aktuelnim vozilima da obave dva dana snimanja u promotivne svrhe, a na specifičnim gumama bolidi mogu da predju do 100 kilometara.

Do sada su to uradile još ekipe Meklaren, Vilijams i Alfa Tauri.

Zvanična predsezonska testiranja obaviće se od 12. do 14. marta na stazi Šakir, na kojoj će 28. marta početi nova sezona, trkom za Veliku nagradu Bahreina.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.