UKIDAJU SE GRUPE U LIGI ŠAMPIONA! UČESTVOVAĆE ČAK 36 TIMOVA: Sve spremno za usvajanje novog sistema takmičenja!
Foto: AP

Od sezone 2024/25

UKIDAJU SE GRUPE U LIGI ŠAMPIONA! UČESTVOVAĆE ČAK 36 TIMOVA: Sve spremno za usvajanje novog sistema takmičenja!

Svaki klub će odigrati 10 utakmica

Objavljeno:

Sledećeg meseca, na sastanku Izvršnog odbora UEFA, trebalo bi da se odobri novi sistem takmičenja u Ligi šampiona.

Od sezone 2024/2025. Liga šampiona igraće se bez grupa, najavio je francuski "L`Ekip". U trenutnom sistemu takmiče se 32 ekipe podeljene u osam grupa, a prema novom planu igraće se jedna liga sa 36 klubova.

Klubovi će biti uoči takmičenja podeljeni u četiri jake grupe. Svaki klub će odigrati 10 utakmica. Igraće sa 10 različitih timova i odigraće pet utakmica kod kuće i pet u gostima.

Prva faza Lige šampiona igraće se od septembra do januara. Promena je u tome što će se od 2024. godine utakmice ovog takmičenja igrati četvrtkom kao i utorkom i sredom.

Liga šampiona
foto: Profimedia

U prvoj fazi igraće se 18 utakmica dnevno umesto dosadašnjih 16, a ukupno 180 umesto 96, koliko je trenutno slučaj. U trenutnom formatu u Ligi šampiona igra se ukupno 125 mečeva, a u novom će se odigrati 225 (180 u prvoj fazi, 16 plej-ofa i 29 u nokaut fazi). Da biste osvojili Ligu šampiona, moraćete da odigrate najmanje 17 utakmica, a možda i 19. Do sada ste morali da odigrate 13 mečeva.

Prvih osam klubova posle deset kola ide u osminu finala, a klubovi plasirani sa 9. na 24. mesto igraće plej-of za osminu finala. Najgorih 12 klubova završava takmičenje.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.