FIFA POMAŽE KLUBOVIMA: Neće biti u obavezi da puštaju sve igrače u reprezentacije!
Foto: EPA/Steffen Schmidt

glavobolja za selektore

FIFA POMAŽE KLUBOVIMA: Neće biti u obavezi da puštaju sve igrače u reprezentacije!

Svako ko se vraća u Veliku Britaniju iz zemalja koje su na njenoj "crvenoj listi", kao što su Portugal, Severna Amerika i delovi Severne Afrike, mora da provede u karantinu 10 dana

Objavljeno:

Međunarodna fudbalska federacija (Fifa) produžila je danas primenu ublaženih pravila, koja tokom pandemije koronavirusa oslobađaju klubove obaveze da puštaju sve svoje igrače u reprezentacije.

Klubovi su inače u obavezi da puštaju igrače u reprezentacije. U predstojećim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u martu nastupiće 135 reprezentacija, a još 48 u kvalifikacijama za Kup afričkih nacija. To znači da će više od 3.000 fudbalera, mnogi iz evropskih klubova, morati da putuju širom sveta kako bi se priključili svojim reprezentacijama.

FIFA
foto: AP

Fifa je ublažila pravila i sada omogućava klubovima da spreče igrače da odu u odredjenim situacijama, kao što je obavezni karantin od najmanje pet dana po povratku u zemlju.

Svako ko se vraća u Veliku Britaniju iz zemalja koje su na njenoj "crvenoj listi", kao što su Portugal, Severna Amerika i delovi Severne Afrike, mora da provede u karantinu 10 dana.

Predsednik Fife Đani Infantino rekao je početkom nedelje da će svi igrači i zvaničnici koji u martu budu putovali u inostranstvo na utakmice, morati da se pridržavaju zdravstvenih pravila u vezi sa pandemijom korona virusa.

(Espreso/ Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.