MANJI JE RIZIK NA STADIONU NEGO U AUTOBUSU: Miljko Ristić kaže da nema logike da ne bude navijača na Marakani!
Stadion Rajko MItić, Foto: Starsport©

pitanje svih pitanja za Delije

MANJI JE RIZIK NA STADIONU NEGO U AUTOBUSU: Miljko Ristić kaže da nema logike da ne bude navijača na Marakani!

Prava senzacija bi bila kada bi stadion crveno-belih bio ispunjen vernim navijačima

Objavljeno:

Meč Crvene zvezde sa Milanom u nokaut fazi Lige Evrope planiran je da se održi bez gledalaca. Bez obzira što UEFA dozvoljava otvaranje stadiona do 30 odsto kapaciteta, Krizni štab smatra da i dalje nije pouzdano.

Nada postoji da će se situacija do 18. februara za kada je meč zakazan promeniti. Doktor Miljko Ristić predsednik medicinske komisije FSS i član Upravnog odbora Crvene zvezde iznosi svoj stav "Sportskom žurnalu" u kome navodi: stadion je bezbednije mesto i od autobusa.

- Ako negde mogu da se sprovedu mere zaštite, to je stadion. Manji rizik je nego u autobusu gde se na malom prostoru vozi 50 ili više ljudi. Naravno, potrebno je da se obezbedi distanca između gledalaca od dva do četiri meča. Ne mora da bude 15.000 navijača, ali da nijedan gledalac ne može da uđe nema nikakve logike - kaže Ristić.

Miljko Ristić, Karidohirurg, Meteoropate, Promena vremena
foto: RTV Pink printscreen

Kazne su sastavni deo srpskog fudbala, ali kako objasniti ljudima da ne mogu da stoje na stepenicama i da moraju da drže propisanu distancu?

- Teško je izmeniti za kratko vreme svest navijača. I među nama medicinskim radnicima ima nepoštovanja preporuka. Realno gledajući situaciju klub može i mora da obezbedi da se napravi distanca... Na navijačima je da procene koliko će biti odgovorni, brinuti o sebi i drugima. Fudbal i sport nemaju draž i gube smisao bez publike - dodao je Ristić.

(Espreso / Sportski žurnal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.