IZ ZVEZDE NISAM OTIŠAO ZBOG PARA: Pa, bio sam spreman da ostanem nebitno da li ima novca ili nema!
Foto: Starsport©

Duh zvezdaštva u senegalu

IZ ZVEZDE NISAM OTIŠAO ZBOG PARA: Pa, bio sam spreman da ostanem nebitno da li ima novca ili nema!

Prisetio se Senegalac sopstvenog boravka na Marakani

Objavljeno:

Ljubav prema Crvenoj zvezdi ne zna za granice, to je potvrdio i bivši štoper crveno-belih, Senegalac Mamadu Mbođ za poznati belgijski blog Metjua Vajta.

- Poštovanje između navijača i mene mi je uvek bilo važno… U Crvenoj zvezdi sam se osećao kao kod kuće. Iskreno kažem da nikad ne bih otišao da sam igrao svake nedelje, nebitno da li bi bilo para ili ne, ostao bih 100 odsto. Otišao sam samo zato što nisam igrao, fudbaler ne može da bude srećan kad ne igra - kaže Mbođ u razgovoru sa Vajtom.

Mamadu Mbođ
foto: Starsport©

Koliko voli i koliko je vezan za bivšeg Evropskog prvaka svedoči i činjenica da je duh zvezdaštva širio i na afričkom kontinetu u rodnom Senegalu.

- Ideja je potekla iz porodice. Svi me dole znaju, mene i brata, prate naše karijere već neko vreme. Prvo sam poklonio samo nekoliko dresova prijateljima sa kojima sam odrastao. Onda sam počeo da dobijam sve više zahteva preko interneta i uskoro je ceo Dakar tražio Zvezdin dres, imao sam problem. Previše je ljudi zvalo, nisam mogao svima da udovoljim. U Senegalu, poklon je svetinja, to je znak poštovanja. Kad nekom daš novac, to se brzo zaboravi. Poklon se pamti. Isto je i sa dresom. Svaki put kad ga obuku setiće me se - rekao je Mbođ.

Mamadu Mbođ
foto: Saša Pavlić Koky

Sa velikom emocijom se prisetio i starih saigrača.

- U Zvezdi sam igrao sa mnogo dobrih fudbalera. Pogledajte Luku Jovića, imao je 17 godina tad, bio je neverovatan, na treningu niko nije mogao da ga zaustavi. Aleksandar Katai, top igrač, dribla sa lakoćom, daje golove sa lakoćom. Mičel Donald, neverovatan igrač. Moj najbolji prijatelj u Zvezdi. Dobar tip i na i van terena. Lider. Igrač koga bi svaki trener voleo u timu. Mnogo poštovanja prema njemu. Marko Grujić je bio još jedan talentovan igrač, Mihailo Ristić - istakao je nekadašnji ljubimac Delija.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.