VIDIĆ JE PRAVIČAN I POŠTEN DO SRŽI! Njegovi stavovi se ne smeju ignorisati! To bi imalo snagu meteora u Srbiji!
Foto: Starsport©

Bivši saigrač o Nemanji

VIDIĆ JE PRAVIČAN I POŠTEN DO SRŽI! Njegovi stavovi se ne smeju ignorisati! To bi imalo snagu meteora u Srbiji!

Zajedno su igrali godinama u reprezentaciji i odlično poznaje bivšeg asa Mančester junajteda

Objavljeno: 16:46h

Povodom stanja u srpskom fudbalu i nedavnog oglašavanja Nemanje Vidića, svoje mišljenje dao je i bivši reprezentativac Milan Lane Jovanović.

Vidić je otvoreno ušao u sukob sa čelnicima Fudbalskog saveza Srbije, a odgovorili su mu i potpredsednik Marko Pantelić i predsednik Slaviša Kokeza.

Jovanović smatra da Vidićeva reč mora imati težinu i uzeti se za ozbiljno, jer je on "pravičan i pošten do srži".

- Nikada nisam diskusiju spustao na lični nivo, osim ako nije afirmativna. Trudim se da poštujem svačiji integritet i da svojim izjavama ne radikalizujem atmosferu, već da pošaljem umirujuće poruke. Dominantno osećanje naše civilizacije je strah, pa su tako jedni u strahu da nešto kažu, a drugi da čuju kritike. Osnovno demokratsko pravo je pravo na javno iznošenje stava. I Vidić je to uradio – oštro i nepokolebljivo. To korespondira sa čvrstinom njegovog karaktera. Pravičan je i pošten do srži i prema tome ne treba biti autističan. Poražavajuće je ignorisati njegove stavove. Naprotiv, to treba analizirati i njegovim kritikama pristupiti konstruktivno - izjavio je Jovanović za "Kurir".

Dejan Stanković, Zdravko Kuzmanović, Milan Lane Jovanović
foto: Starsport©

Istakao je da bi povratak Nemanje Vidića u srpski fudbal bio "svemirski tranfer".

- Vrlo precizno sam pročitao Nemanjin intervju, čini mi se da nigde nije tražio ničiju podršku. Ona mu nije ni potrebna. Nije pravio nikakve klanove, to se veštački potencira. I s tim moramo stati, jer nam ništa dobro neće doneti. Vidićev povratak u srpski fudbal bio bi 'svemirski transfer', imao bi snagu meteora i društveni značaj koji bi prevazišao fudbalski format. Deca bi dobila istinskog idola, logičnu i zdravu identifikaciju. U situaciji kada mnogi odlaze iz zemlje njegov povratak bi nosio poruku ogromnog optimizma. Moramo negovati najbolje, posebne i unikatne. Uveren sam da država i društvo neće propustiti ovu priliku - poručio je Jovanović.

Fudbalska reprezentacija Srbije
foto: Starsport©

Jovanović je istakao nezadovoljstvo time što se nijedna selekcija Srbije nije plasirala na EP i naglasio je važnost sistema vrednosti, ali i pohvalio pravilo o "bonus" igračima.

- Činjenice su da nam se A reprezentacija, ali i nijedna mlada selekcija nisu plasirale na Euro i to mi kao navijaču nikako ne prija. Moramo i možemo bolje, ali važnije od samog rezultata su problemi koje imamo, a tiču se sistema vrednosti. Imamo sumnju na regularnost takmičenja, problem huliganizma, hipoteku korupcije koja je tu decenijama unazad. Obradovale su me najave za infrastrukturne projekte i jedan detalj mi se neobično svideo, a to je da dva mlada igrača do 21 godine moraju da počinju utakmicu u Superligi. To zaista podržavam - rekao je Milan Jovanović.

(Espreso.co.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.