ZBOG KORONE SMO IZGUBILI 30 MILIONA EVRA! Idemo ka ostvarenju najluđih snova naših navijača, kaže direktor Zvezde!
Foto: Starsport©

PREZADOVOLJAN

ZBOG KORONE SMO IZGUBILI 30 MILIONA EVRA! Idemo ka ostvarenju najluđih snova naših navijača, kaže direktor Zvezde!

Generalni direktor Zvezde je rekao da se klub u godini na isteku suočio sa mnogim finansijskim problemima zbog pandemije

Objavljeno:

- I ove godine imamo mnogo razloga za zadovoljstvo, premašili smo sve ciljeve, pre svega na sportskom planu, rekao je generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić.

On je na tradicionalnoj svečanosti "Crveno-belo veče", ove godine održanoj na klupskoj televiziji, sumirao godinu na izmaku.

- U junu mesecu radovali smo se osvajanju šampionske titule posle velikog prekida, koji se desio zbog pandemije Kovida-19. To je treća šampionska titula zaredom. Pre par dana smo završili jesenji deo našeg fudbalskog šampionata, gde smo ubedljivo prvi sa devet bodova prednosti u odnosu na najbližeg pratioca. Sa dubokim uverenjem mogu da pošaljem poruku svim navijačima da ćemo osvojiti i četvrtu šampionsku titulu zaredom, kao što smo i u kvalifikacijama ispunili naš cilj, a to je plasman u grupnu fazu UEFA takmičenja - istakao je Terzić.

Zvezdan Terzić
foto: Starsport©

Osvrnuo se generalni direktor kluba i na izostanak publike na tribinama stadiona "Rajko Mitić", ali i izneo očekivanja od dvomeča sa Milanom.

- Nažalost zbog koronavirusa nismo mogli da igramo naše utakmice pred publikom i uživamo u podršci sa tribina našem timu, da je tako bilo nesumnjivo je da bi rezultati bili još bolji. Imali smo hendikep da zbog novog modela takmičenja nismo mogli da imamo revanš protiv Omonije. Posle tamošnjeg rezultata 1:1, ne postoji sumnja da bismo prošli tu prepreku i plasirali se u plej-of gde nas je čekao dvomeč sa Olimpijakosom, koji je naš veliki dužnik, iako nam je bratski klub, gde smo imali veliku šansu da se i po treći put plasiramo u Ligu šampiona - rezonuje Terzić.

FK Crvena zvezda
foto: Starsport©

Terzić je ponosan jer je klub za svaku situaciju našao adekvatno rešenje i ređao uspehe.

- Verovali smo u mnoge stvari koje mnogima nisu realno izgledale, međutim rušili smo postavljene ciljeve, ogromnim koracima smo išli ka ostvarenju najluđih snova i želja naših navijača. Verujemo da možemo da budemo ozbiljan protivnik velikom Milanu i verujemo da možemo i da prođemo - podvukao je Terzić.

FK Milan, Zlatan Ibrahimović
foto: EPA/Ettore Ferrari

Generalni direktor Zvezde je rekao da se klub u godini na isteku suočio sa mnogim finansijskim problemima zbog pandemije.

- Mi smo se trudili da ostvarimo sve zacrtane sportske ciljeve, iako smo imali mnogo problema sa finansijske strane, vezano za likvidnost, s obzirom da smo zbog korone direktno izgubili 20, a možda i 30 miliona evra. Međutim uspeli smo da iservisiramo sve naše obaveze, da ozbiljna crveno-bela mašinerija koja mnogo košta, 30 miliona evra godišnje, funkcioniše bez problema i da ostvarimo zacrtane ciljeve.

- Mogu da poželim srećnu Novu godinu svim prijateljima našeg kluba i da im obećam da budu bezbrižni, da ćemo i u narednoj sezoni učiniti sve da oni budu srećni i zadovoljni i ponosni što su navijači Crvene zvezde - zaključio je Terzić.

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.