ZAR SRBIN DA MI PSUJE SESTRU I MAJKU SRPSKU?! Aleksandar Pešić šokiran ponašanjem srpskog trenera u Izraelu!
Foto: Profimedia

ne može da veruje

ZAR SRBIN DA MI PSUJE SESTRU I MAJKU SRPSKU?! Aleksandar Pešić šokiran ponašanjem srpskog trenera u Izraelu!

Poručio mu je da mu nikada neće oprostiti

Objavljeno: 10:51h

Aleksandar Pešić, bivši napadač Crvene zvezde, i dalje je u šoku šta je doživeo od zemljaka, Srbina, tokom prošlog vikenda u meču izraelskog prvenstva izmenju njegovog Makabija iz Tel Aviva i Beitara.

Derbi meč, puno naboja, nervoza na obe strane, međutim, teško da je neko mogao da očekuje da se dogodi sukob između dva Srbina u meču izraelske lige, a upravo s to dogodilo.

Popularni Šilja se sukobio sa Slobodanom Drapićem, nekadašnji pomoćnikom Avrama Granta u Partizanu, koji sada sedi na klupi Beitara.

U razgovoru za "Mozzartsport", Pešić je ispričao šta se dogodilo i zašto je bio najpre šokiran, a potom se i razbesneo na svog sunarodnika iz protivničkog tabora.

- Mnogo toga sam već doživeo u karijeri, ali to kako se ponašao taj gospodin – nisam. Blago rečeno, sve mi je to bilo čudno. Prilikom jedne situacije neko od naših ili njihovih igrača je ostao da leži. Izbacili su loptu, ja sam kasnije ispoštovao fer-plej i gurnuo je u gol aut. Još sam rekao njihovim štoperima da neću da ih napadam prilikom prva dva, ili tri pasa. Hteo sam da budem pasivan i još ispoštujem fer-plej. Čini mi se da taj gospodin to nije shvatio - počeo je priču o sukobu Pešić.

Aleksandar Pešić
foto: EPA/Atef Safadi

Prema njegovim rečima Drapić je prešao svaku granicu, a posebno je psovkama najuže rodbine izazvao gnev kod napadača Makabija.

- Kada sam izbacio pomenutu loptu on je počeo da se dere i da me psuje. To što je on meni rekao, ne bi pas maslom... Ma, katastrofa. Čuo sam ga kako viče je.... li ti sve po spisku. Posle mi je psovao sestru, i pazite sad ovo, srpsku majku. A reč je o Srbinu. Kao da se čovek stidi što je Srbin. To je neverovatno, zar majku da mi psuje? I to srpsku. Krenuo sam prema njemu da se obračunamo, da vidim šta hoće u čemu je problem. Stigao je i naš pomoćni trener koji je takođe Srbin. Objasnio mu je da je to sramota. Na praznom stadionu bila su trojica naših državljana. Naš pomoćni trener, taj gospodin i ja. Još sam u šoku šta mi se desilo.

Kako je rekao, jasno mu je da se u žaru borbe svašta kaže, naboj je veliki, prisetio se i verbalnog konfklikta sa Markom Nikolićem, ali je ovo skroz nešto drugo uz poruku da Drapiću ovakvo ponašanje nikad neće oprostiti.

- Znam da u žaru borbe, dok traje utakmica, može svašta da se kaže. Imao sam sličnu situaciju kada sam igrao za Jagodinu, ušao sam u verbalni konfikt sa Markom Nikolićem. Međutim, posle utakmice smo jedan drugome pružili ruku. Ovo je nešto sasvim drugačije. Oprostio bih mu da mi je rekao kretenu, idiote, majmune... Takve kvalifikacije se dešavaju, ali... Posle utakmice sam pričao sa nekim ljudima iz kluba, izraelskim novinarima. Pitali su me da li bih se pomirio sa tim čovekom. Odgovorio sam da nemamo o čemu da pričamo - jasan je bio Pešić.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.