NEOČEKIVANA ISPOVEST SRPSKOG REPREZENTATIVCA: Rekao sam sebi da dižem ruke od fudbala, a onda se pojavio on!
Foto: Dado Đilas

spasio se s dna

NEOČEKIVANA ISPOVEST SRPSKOG REPREZENTATIVCA: Rekao sam sebi da dižem ruke od fudbala, a onda se pojavio on!

U međuvremenu se vratio i u nacionalni tim, a mnogi misle da bi već sledećeg leta mogao da pređe u neki jači tim

Objavljeno: 20:20h

Filip Đuričić bio je pre dve godine na spisku pojačanja Crvene zvezde, međutim do dogovora nije došlo, tačnije reprezentativcu Srbije se tada nije vraćalo u Superligu.

On je prošao omladinsku školu crveno-belih iz koje je u vreme velike krize ovog kluba kao klinac otišao u Olimpijakos. Posle ga je sudbina odvela u Herenven, pa Benfiku, Majnc, Sautempton, Anderleht, Sampdoriju, Benevento i Sasuolo.

- Od malih nogu gledao sam Seriju A, jer se to takmičenje u Srbiji prati više od, recimo, Bundeslige i Pirmere. Uvek sam imao uzore, ugledao sam se na Kaku, ali i Dejana Stankovića, čiji dres Lacija, dobijen dok sam bio momčić, i dalje čuvam - otkrio je Đuričić u razgovoru za rimsku "Republiku".

Filip Đuričić
foto: AP

Posle dosta lutanja po Evropi i raznim ligama skrasio se u Italiji, a sreću je pronašao u Sasuolu, najprijatnijem iznenađenju Serije A.

- Bio sam u Sampdoriji, a nisam igrao, iako sam stigao na pozajmicu iz Benfike, koja me platila 8.000.000 evra. I to pre ovih današnjih, bolesnih, cena. Kazao sam sebi: „dižem ruke“. Bili su to najteži trenuci moje karijere kad me je Roberto de Zebri pozvao u Benevento. Čak ni ja nisam bio siguran da li želim u klub, koji je maltene u januaru ispao iz Serije A - prisetio se Đuričić, a onda nastavio:

- Da De Zebrija nisam upoznao ne bih sad bio u Sasuolu. Obećao je da će me vratiti u ritam i održao je reč. I sam je igrao „desetku“, razume me bolje od ostalih. Mogao sam i ranije da da igram na ovom nivou, zavisilo je sve od mene, ali sad sam postavio nove zadatke u karijeri.

(Espreso.co.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.