DEMBA NIKAD NIJE REKAO DA JE TO RASIZAM! Bivši senegalski fudbaler izmirio zemljaka i rumunskog sudiju!
Foto: EPA/Ian Langsdon

NESPORAZUM?

DEMBA NIKAD NIJE REKAO DA JE TO RASIZAM! Bivši senegalski fudbaler izmirio zemljaka i rumunskog sudiju!

Znam kakvi su Rumuni, nikad tamo nisam imao problema s rasizmom -rekao je Ndoje

Objavljeno:

Rumunski sudija Sebastijan Kolcesku bio je u centru pažnje prošle sedmice kada je optužen za rasizam, zbog čega je prekinuta utakmica Lige šampiona između Pari Sen Žermena i Bašakšehira.

Kolcesku je pomoćnog trenera turskog tima Pjera Veboa nazvao "onaj crnac" na rumunskom jeziku. Demba Ba je bio najžustriji kada su gosti ubeđivali svijet da je Rumun rasistički vređao njihovog člana.

foto: EPA/Ian Langsdon

Senegalac je u međuvremenu pozvao Kolceskua i apostrofirao da se u Parizu nije dogodio nikakav rasizam.

Njihov razgovor sredio je bivši senegalski fudbaler Usman Ndoje, koji je bio ključan za otkrivanje istine u ovom slučaju, objasnivši da se samo radi o velikom nesporazumu.

- Demba nikad nije rekao da je to rasizam. Samo smatra da Kolcesku nije trebalo da koristi reč 'crnac' na stadionu. Kolcesku je to razumeo - rekao je Ndoje.

- Veliki sam ljubitelj mira. I Kolcesku i Demba su me nazvali pošto su razgovarali, bili su impresionirani dobrim razgovorom koji su vodili. Siguran sam da je to bio samo nesporazum - dodao je on.

- Znam kakvi su Rumuni, nikad tamo nisam imao problema s rasizmom. Pokušao sam da dobijem Kolceskuov broj čim sam mogao, da bihb ga ohrabrio, znam da nije rasista - završio je Ndoje.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.