PRISTUPAČNIJI JE OD MESIJA, ALI JE BOLESTAN JER TRENIRA U 2 UJUTRU! Brazilac je uporedio najveće fudbalere 21. veka
Artur (8), Foto: EPA/Raul Martinez

ne gube fokus

PRISTUPAČNIJI JE OD MESIJA, ALI JE BOLESTAN JER TRENIRA U 2 UJUTRU! Brazilac je uporedio najveće fudbalere 21. veka

Ako daju tri gola, odmah misle o četvrtom

Objavljeno:

Brazilski vezista Artur sigao je ovog leta u italijanski Juventus iz Barselone u okviru transfera Miralema Pjanića na Kamp Nou.

Tako je posle dve sezone porvedene u timu sa Lionelom Mesijem dobio priliku da igra i sa drugim "vanzemaljcem" modernog fudbala, Kristijanom Ronaldom.

foto: Printscreen

- Oni su šampioni pre svega. U tome su i Mesi i Ronaldo identični. Koncentrisani od početka do kraja, uvek. Ako daju tri gola, odmah misle o četvrtom. Nikad ne gube fokus. Impresivno je i istovremeno motivišuće, jer vas time teraju da budete najbolji što možete - započeo je Artur Melo poređenje dve zvezde za AS.

foto: EPA/ ANDREU DALMAU

- U poređenju sa Mesijem, Ronaldo je pristupačniji. Nikad se ne povlači ako je njegovom saigraču potrebna pomoć i inspiriše strašnom odlučnošću. Trenira kao životinja, ne zna kad je pauza i uvek vas ohrabruje da date maksimum. Ništa ne prepušta slučaju - kaže Artur.

Brazilca najviše impresionira radna etika Portugalca.

- Ima dana kada se vratimo kući u dva ujutru jer smo igrali kasno, a on tada počinje da trenira. Ko to još radi? Kristijano. Našalio sam se i rekao mu da je bolestan, ali šta da kažete nekome sa toliko Zlatnih lopti. Mentalno je prejak - opisuje Artur u priči za drugi španski list, Marku.

foto: EPA/PAULO NOVAIS

Arturu mnogo znači što im je obojici maternji jezik portugalski, ali Ronaldo mu pomaže i sa mnogim drugim stvarima.

- Uvek je blizu i pomaže, na primer u stvarima koje nisam razumeo. U vezi sa hranom takođe, priča mi čak i šta da jedem. Brine se za druge, uvek pomaže ili doprinosi nekako. Imao sam sreće sa Kristijanom i ostalima u svlačionici, dobri su to ljudi - kaže Artur.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.