ŠVEDSKA FUDBALERKA KOJA JE PROVOCIRALA ZNAKOM ALBANSKOG ORLA SADA TO ČINI TETOVAŽOM! Ime je dobila po Kosovu!
Foto: EPA/Rodrigo Jimenez

ženski zlatan

ŠVEDSKA FUDBALERKA KOJA JE PROVOCIRALA ZNAKOM ALBANSKOG ORLA SADA TO ČINI TETOVAŽOM! Ime je dobila po Kosovu!

Aslani je zvezda Real Madrida

Objavljeno: 18:18h

Jedna od najboljih fudbalerki sveta, Kosovare Aslani, vrlo je ponosna na svoje poreklo. Njeni roditelji su se sa Kosova i Metohije preselili u švedski gradić Kristijanštad gde je Aslani i rođena 1989. a dali su joj ime po južnoj pokrajini Srbije.

Poznata kao ženski Zlatan Ibrahimović zbog igračkih kvaliteta, ali i balkanskog porekla poput zvezde Milana, Aslani je još 2018. tokom Svetskog prvenstva u Rusiji dala podršku fudbalerima albanskog porekla koji su nastupajući za Švajcarsku proslavljali golove znakom "albanskog orla".

Kosovare je i sama ponavljala potez Granita Džake i Džerdana Šaćirija, iako su je iz švedskog saveza upozoravali da to ne radi.

Aslani se sada diči tetovažom crnog dvoglavog orla iznad članka desne noge.Ovaj simbol je prvi put iskorišćen u sportu kao provokacija na zastavi "Velike Albanije" koju je iznad stadiona u Beogradu proneo dron tokom ozloglašene utakmice između Srbije i Albanije.

foto: EPA / Clemens Bilan

Fudbalerka inače nastupa za Real Madrid, a bila je članica Pari Sen Žermena i Mančester Sitija. Za kraljevski klub je u prvoj sezoni na devet utakmica lige postigla osam golova - koliko i ceo muški tim.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.