SUDIJA LIGE ŠAMPIONA OPTUŽEN ZA NAMEŠTANJE UTAKMICE: Vezista Zvezde je bio junak sumnjivog meča!
Foto: EPA/Christian Bruna

SKANDAL

SUDIJA LIGE ŠAMPIONA OPTUŽEN ZA NAMEŠTANJE UTAKMICE: Vezista Zvezde je bio junak sumnjivog meča!

Pavel Kralovec je renomirani sudija UEFA-e

Objavljeno:

Nakon skandala sa rasističkim ispadom četvrtog sudije na meču PSŽ - Bašakšehir još jedan arbitar iz Lige šampiona našao se na stubu srama.

Iskusni češki sudija Pavel Kralovec u utorak je sudio utakmicu Čelsija i Krasnodara (1:1), a dan kasnije optužen je za nameštanje meča u domovini!

foto: EPA/Christian Bruna

Kako prenose češki mediji, Kralovec je imao sumnjive telefonske razgovore sa bivšim potpredsednikom fudbalskog saveza Češke Romanom Berbrom. Oni su nekoliko puta komunicirali pred meč finala Kupa Češke između praške Sparte i Libereca koji je pod istragom.

- Treba mi jedna politička stvar, razumećete. Josef Krula je svratio kod mene u ponedjeljak - rekao je Berbr Kralovecu u razgovoru koji je policija prisluškivala.

Izvesni Krula je sportski menadžer Sparte i bivši sudija. Kralovec je odgovorio da je razumeo zahtev a onda je u spornoj utakmici napravio nekoliko grešaka u korist Sparte koja je pobedila 2:1.

foto: Starsport©

Velikan iz Praga je do trofeja došao posle preokreta za koji je najzaslužniji bio sadašnji prvotimac Crvene zvezde Gelor Kanga koji je najpre zabeležio asistenciju, a onda postigao gol za pobedu sa bele tačke.

Ili je najzaslužniji ipak Kralovec?

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.