ŠOK! ZVEZDA OSTALA BEZ 20 MILIONA EVRA! Igračima se ponovo smanjuju plate!
Foto: Starsport©

neverica

ŠOK! ZVEZDA OSTALA BEZ 20 MILIONA EVRA! Igračima se ponovo smanjuju plate!

Klub s "Marakane" je 2018. godine za plate igrača i zaposlenih u stručnom štabu izdvojio 12 miliona evra. Dve godine kasnije, ta suma je povećana na 16 miliona evra

Objavljeno:

Crveno-beli su ove sezone sa trenerom Dejanom Stankovićem napravili veliki uspeh na međunarodnoj sceni. U konkurenciji Hofenhajma, Genta i Libereca obezbedili su plasman u šesnaestinu finala Lige Evrope kolo pre kraja grupne faze. Beograđani su sakupili deset bodova u grupi L, što je rekord srpskih klubova.

Zvezda je ukupno od nagrada UEFA ove sezone zaradila više od osam miliona evra, međutim, to je tek polovina godišnjeg budžeta za plate fudbalera i članova stručnog štaba. Prema rečima našeg izvora iz kluba, uprava će sačekati kraj prvog dela sezone, a onda će ili krajem decembra ili početkom januara sa svakim igračem posebno pregovarati o smanjenju plate, prenosi "Informer".

- Igrači već znaju šta ih čeka. Prate situaciju i poznato im je da je na globalnom nivou fudbal izgubio milijarde evra, a to se odrazilo i na Zvezdu. Klub je od početka krize ostao bez 20 miliona evra prihoda. Nije bilo publike na evropskim utakmicama, a propali su nam i neki transferi. Shodno tome, plate će morati da budu smanjene - kaže naš sagovornik iz uprave Zvezde. Klub s "Marakane" je 2018. godine za plate igrača i zaposlenih u stručnom štabu izdvojio 12 miliona evra. Dve godine kasnije, ta suma je povećana na 16 miliona evra.

Fudbaleri Crvene zvezde otputovaće danas u Češku, gde će sutra (RTS 1, 21.00) odmeriti snage sa Liberecom u meču 6. kola grupne faze Lige Evrope. Utakmica nema rezultatski značaj, ali je važna iz finansijskih razloga, pošto remi klubu donosi 190.000 evra, a pobeda 570.000 evra. Osim toga, svaki bod doprinosi napredovanju na UEFA rang-listi.

- Stvar je prosta. Kad je bilo para, nije se štedelo. Svi igrači su dobili toliko unosne ugovore da im se nije išlo iz Zvezde. Ni danas niko neće da ide, uglavnom odbijaju ponude, jer ovaj novac ne mogu skoro nigde da dobiju. E, sad kad para nema, moraće oni da izađu Zvezdi u susret. Još nismo razgovarali s njima, ali vide i fudbaleri šta se dešava. U junu im je nagoveštena mogućnost da im primanja budu smanjena ako se situacija sa koronavirusom ne smiri - ističe naš izvor.

Neće biti lako

Zvezdini igrači su poslednji put dobili novac u oktobru i to su bile zaostale premije. Klub im još nije isplatio zarade za septembar, oktobar i novembar, a zasad nije poznato ni kad će to učiniti. - Finansijski sektor tek pravi proračune, tako da još ne znamo detalje. Ipak, Zvezda će sve što duguje igračima isplatiti u punom iznosu i iz sopstvenih izvora. Neće biti lako. Ugovori koje igrači sad imaju pravljeni su kad je finansijska projekcija bila znatno bolja. Ovoj muci se niko nije nadao - poručuju s "Marakane". Igrači Zvezde nisu bili raspoloženi da prokomentarišu najave iz kluba.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.