KARDIOLOG MILJKO RISTIĆ RAZREŠIO MISTERIJU OKO KATAIJA: Nije to bolest! Njegov slučaj vodi naš čuveni hematolog!
Foto: Starsport©

objasnio o čemu se radi

KARDIOLOG MILJKO RISTIĆ RAZREŠIO MISTERIJU OKO KATAIJA: Nije to bolest! Njegov slučaj vodi naš čuveni hematolog!

Kako je ispričao šef Medicinske komisije FSS-a ovaj "poremećaj" je bezazlen, ali može da napravi probleme sportistima

Objavljeno:

Mnogo je misterije oko Aleksandra Kataija i njegovih zdravstvenih problema zbog kojih ne igra još od meča za reprezentaciju Srbije protiv Škotske, a kako se navodilo u medijima ni neće se vraćati na teren do proleća.

Neka najnovija informacija je glasila da mu se vratila trombocitopenija od koje je bolovao već u dva navrata i zalečio je. Miljko Ristić, čuveni kardiolog i član Upravnog odbora Crvene zvezde je sada razrešio o čemu se zapravo radi i potvrdio reč da je o onome na šta se sumnjalo.

foto: RTV Pink printscreen

- Kataiju su se vratili problemi sa manjkom krvnih elemenata koji utiču na zgrušavanje krvi i usporenu cirkulaciju. To se stručno zove trombocitopenija i njom se bavi grana medicine koja pripada hematologiji, tako da Aleksandrov slučaj vodi jedan naš čuveni hematolog. Nije to bolest. Neko ima sposobnost zgrušavanja brže, neko malo sporije - rekao je dr Ristić za "Novosti".

Kako je dodao, ova bolest je bezazlena za obične ljude, ali sportistima može da napravi smetnje.

- Mi imamo problem kad operišemo te pacijente, plašimo se usporenog zgrušavanja, jer dolazi do gubitka veće količine krvi u odnosu na pacijente sa normalnom funkcijom. Manje više, to je bezazlena stvar, samo što je kod sportista drugačije i njima mnogo znači da nemaju ovakve komplikacije. Oni su izloženi čestim duelima, svaki čas dobijaju udarce u nogu ili ruku koji mogu da izazovu veći ili manji hematom - pojasnio je malo više šef Medicinske komisije FSS.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.