NOVA TUŽNA VEST IZ ARGENTINE: Od retke bolesti umro mladi fudbaler koji je bio ljubimac nacije!
Foto: Printscreen Instagram/Maxi Kondratiuk

dugo se borio

NOVA TUŽNA VEST IZ ARGENTINE: Od retke bolesti umro mladi fudbaler koji je bio ljubimac nacije!

Fudbaler se devet godina borio sa retkom bolešću

Objavljeno:

Argentina je i dalje neutešna zbog smrti heroja nacije Dijega Armanda Maradone, a stanpovnike ove države je upravo pogodila još jedna bolna vest.

Bivši fudbaler Himnazije Maksimilijano Kondratiuk preminuo je u 35-oj godini života posle teške borbe sa Vilsonovim sindromom.

Opaka bolest izaziva redak genetski poremećaj u kojem dolazi do nakupljanja bakra u tkivima, a manifestuje se neurološkim, psihijatrijskim i bolestima jetre, a konstatovana je nesrećnom fudbaleru pre devet godina.

Nakon toga, njegov život se izmenio iz korena. Morao je prvo da završi karijeru fudbalera, a njegovo zdravstveno stanje se rapidno pogoršalo.

Jedno vreme je bio u invalidskim kolicima, govor mu je bio toliko otežan da je morao da koristi komjuterski program za komunikaciju, a mučio se i sa gutanjem hrane.

Njegova porodica nije mogla sama da finansira skupo lečenje i terapije pa su pomagali građani iz cele zemlje.

Ipak, prošlog petka maksi je primljen u bolnicu zbog komplikacija nastalih jer njegov organizam nije dobro podneo jaku terapiju.

Brojne fudbalske ličnosti u Argentini izjavile su saučešće porodici Maksija Kondratiuka na društvenim mrežama, a gradonačelnik pokrajinske prestonice, Hulio Garo, opisao ga je kao igrača koji je bio primer borbe i snage.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.