SAIGRAČ SRPSKOG REPREZENTATIVA ŠVERCOVAO DROGU: Rekao sam im - Uradite to sa mnom! Lepili su mi oko nogu!
Foto: EPA/Ronald Wittek

do sad nepoznata priča

SAIGRAČ SRPSKOG REPREZENTATIVA ŠVERCOVAO DROGU: Rekao sam im - Uradite to sa mnom! Lepili su mi oko nogu!

Šokantna ispovest o detinjstvu povremenog holandskog reprezentativca

Objavljeno:

Mnogi fudbaleri su prošli kroz teško detinjstvo, pa čak i zahvaljujući sportu su uspeli da se izvuku iz kandži kriminalnog okruženja u kome su odrastali, a najsvežiji je primer holandski igrač Džetro Viljems.

Defanzivac Ajntrahta iz Frankfurta je šokirao javnost priznanjem da je kao dete, sa devet godina, švercovao drogu sa ostrva Kurasao u Holandiju.

Saigrač našeg Filipa Kostića je to sve ispričao u gostovanju u emisiji koju vodi nekadašnji holandski reprezentativac Endi van der Mejde. Njih dvojica su zajedno raspakovali jednu sliku koju je Viljems ranije naručio i na njoj se vidi mladi Viljems i ispred njega se nalaze dva puta - dobar i loš.

On je objasnio da to umetničko delo simbolizuje njegov život, te je tom prilikom stiglo pomenuto šokantno priznanje. A kao razlog koji je naveo za švercovanje droge jeste potreba za što većim kapitalom po dolasku u Holandiju iz inostranstva.

- U početku su moji roditelji pokušali to da nose, ali to nije uspelo. Tada sam se ja žrtvovao i rekao "uradite to sa mnom."

Zatim je objasnio da su mu drogu lepili za noge, da na aerodromu niko nije pretresao decu i da je šverc droge preokrenuo njihov život.

- To je bilo svetlo za nas. Sve je prošlo bez problema, a moji roditelji su kasnije dobili i posao!

Ono što je Viljems tražio od roditelja kasnije jeste lopta koja mu je, kako sam kaže, spasila život. A upravo je nedavno bio i glavni akter jednog dokumentarca gde je išao nazad u Kurasao u posetu tamošnjem zatvoru. Pričao im je o svom životu, a potom je igrao i fudbal sa zatvorenicima.

Viljems je ponikao u Sparti iz Roterdama, koji je najveća ruka u Evropi i nije nikakva tajna da kroz tu luku stiže najveća količina droge u Evropu iz Južne Amerike. Potom je prešao u PSV za koji je igrao do 2017. pa sledi selidba u Ajntraht. Prošlu sezonu je igrao na pozajmici u Njukaslu, a ove je ponovo u Ajntrahtu.

Za reprezentaciju Holadnije odigrao je 22 meča i bio je učesnik EP 2012. godine sa 18 godina i 71 dan i tako je postao najmlađi igrač koji je zaigrao na EP.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.