LAZETIĆ ODGOVORIO LALATOVIĆU I FIRMAŠIMA: Odričem se 133.000 evra koje mi duguje klub! Vučević nas je podržavao!
Foto: Starsport©

zahvalio se gradonačelniku vučeviću

LAZETIĆ ODGOVORIO LALATOVIĆU I FIRMAŠIMA: Odričem se 133.000 evra koje mi duguje klub! Vučević nas je podržavao!

"Od gradonačelnika Vučevića uvek smo imali podrašku. Zbog korone se odričem svih zaostalih plata i premija", poručio je Lazetić

Objavljeno: 14:13h

Nikola Lazetić, bivši sportski direktor fudbalskog kluba Vojvodina izjavio je povodom izjava trenera Nenada Lalatovića da se nalaze u teškoj finansijskoj situaciji da ovom izjavom želi da stavi tačku na sve priče koje kruže mesecima.

- Do sada se nisam oglašavao. U fudbalski klub Vojvodina došao sam u junu prošle godine, a u jednom je situacija mnogo gora nego što je danas. Vojvodina je bila osma na tabeli u tom trenutku i finansijski je jako loše stajala. U tom trenutku se dugovalo igračima i radnoj zajednici mnogo više nego sada. Međutim, imali smo jedan zadatak koji smo jako ozbiljno shvatili i svako u svom sektoru je radio da bi Vojvodina u predhodnih godinu i po dana izgledala tako kako izgleda. Uradio sam sve što je bilo u mojoj moći da u sportskom delu sve funkcioniše kako treba. Ljudi iz upravnog odbora su radili sve što je u njihovoj moći da se stabilizuje klub i da se finansijski izađe iz tog problema.

- Gradonačelnik Novog Sada je uvek bio tu da nam pomogne svaki put kada bismo mu se obratili i da nam da vetar u leđa u rešavanju problema, ali i da nas podrži u mnogim akcijama koje je FK Vojvodina imala u saradnji sa Gradom. Njegova podrška je bila je od ogromnog značaja i u velikoj meri je doprinela da stvari unutar kluba funkcionišu na zavidnom nivou - rekao je Lazetić .

foto: FK Vojvodina

On se nadovezao da je kroz njegovu karijeru sa FK Vojvodinom uvek bio usko povezan.

- Najveći transfer u istoriji našeg fudbala u domaćim okvirima je i dan danas moj transfer iz Vojvodine u Obilić za 1,5 miliona maraka. Doneo sam tada veliki benefit klubu, takođe i igrao finale Intertoto kupa. U drugom mandatu sa uspehom nosio dres Vojvodine. Igrali smo čuveno finale Kupa protiv Partizana kada smo napustili teren. U tom dresu sam i završio svoju karijeru kao veoma mlad fudbaler. I evo treći moj spoj sa Vojvodinom je bio deset godina kasnije u ulozi sportskog direktora. Smatram da sam zajedno sa ljudima koji su vodili FK Vojvodina u toj sezoni dao veliki doprinos ka cilju koji smo postavili na početku te sezone. Izdigli smo se kao feniks i uradili mnogo toga dobrog. Promovisali smo mlade igrače, pravili rezultat i klub je finansijski bio potpuno stabilan. Po završetku sezone i ostvarenih svih ciljeva, jednostavno tražio sam sporazumni raskid ugovora jer sam u sportskom smislu imao drugačiju viziju za budućnost kluba! Zatim je usledio je kovid i kako je to uticalo na fudbal u Srbiji - nastavlja Lazetić i dodaje :

foto: Starsport©

- Kao što sam već rekao FK Vojvodina je dok sam bio u klubu bio klub za primer svakom klubu u Evropi. Tačno se znalo ko šta radi i kako sve treba da funkcioniše. Plate i premije su bile u dan i svi su bili zadovoljni. Nažalost došla je ova pandemija COVID-19 koja je u velikoj meri poremetila ceo svet, pa tako i FK Vojvodina. Nadam se da će Vojvodina kao i naša država izaći iz svega ovoga kao pobednik i da će se stvari brzo vratiti i postaviti na svoje mesto. Ja želim ovom prilikom eto da dam još jedan doprinos celoj ovoj priči i da kažem sledeće. Sa Dušanom Bajatovićem sporazumni raskid ugovora kojim smo definisali tačan dug prema meni u vidu plata i premija za osvojen Kup i izlazak u Evropu koji je na taj dan iznosio 133.000 evra. Takođe sam se odrekao i ugovora koji je bio na snazi za narednu godinu. Ja dinara nisam dobio od tog dana a prošlo je evo 6 meseci.

- Pošto vidim da je Vojvodina u problemu i da COVID ne može da se obuzda, doneo sam odluku da se ODREKNEM celog iznosa i da time dam doprinos FK Vojvodina u što lakšem rešavanju problema i da u što kraćem roku Vojvodina bude ona o kojoj će se pisati zbog sportskih uspeha, a ne ratova i problema koji nemaju veze sa sportom - naglasio je on na kraju.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.