JUVE IMA NOVOG 'LAKIJA' LUĆANA MOĐIJA: Namestio ispit Suaresu, profesori suspendovani, on je sledeći!
Foto: Profimedia

ne mogu bez muljanja

JUVE IMA NOVOG 'LAKIJA' LUĆANA MOĐIJA: Namestio ispit Suaresu, profesori suspendovani, on je sledeći!

Urugvajac je na kraju završio u Atletikku iz Madrida

Objavljeno:

Sportski direktor Juventusa Fabio Paratići nalazi se pod istragom italijanskog tužilaštva zbog sumnji da je organizovao namešten ispit Luisu Suaresu.

Urugvajski fudbaler je letos želeo da pređe u Juve kada mu je postalo jasno da u Barseloni više ne računaju na njega. I "Stara Dama" je bila čvrsto rešena da ga dovede, ali je problem predstavljala činjenica da su već ispunili kvotu igrača van Evropske Unije.

Pošto mu je supruga Italijanka, pokušao je preko nje da dođe do potrebnog pasoša. Bilo je neophodno da položi ispit italijanskog jezika u Peruđi, gde se Suares pojavio s unapred spremnim odgovorima na pitanja.

foto: EPA / Ballesteros

Izbio je skandal, a suspendovani su na po osam meseci rektor i tri profesora Univerziteta u Peruđi jer je istraga ustanovila da su pokušali da protivzakonito omoguće Urugvajcu da položi test.

- Imamo saznanja da je sadržaj testa bio dat na uvid igraču unapred kako bi on imao vremena da se pripremi i da ga prođe, i tako ispuni glavni uslov za prelazak u Juventus, sa ciljem da se javnosti pošalje pozitivna slika i o igraču, i o univerzitetu - kaže se u saopštenju javnog tužioca.

Iz Juventusa su potom vršili pritisak na nadležne organe da "progledaju kroz prste" Suaresu. Kao organizator je označen Paratići.

- Istraga nam je omogućila da saznamo kako su, početkom septembra ove godine, ljudi iz menadžmenta Juventusa kontaktirali čak i najviše državne organe, kako bi ubrzali proces izdavanja pasoša za Suareza. To saznanje je uticalo da se proširi lista osumnjičenih koja je sada ide i van univerziteta - rečeno je iz tužilaštva.

Kada je transfer u Juve definitivno otpao, napadač se okrenuo drugim ponudama i na kraju se obreo u Atletiko Madridu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.