MARADONA JE OVO KONZUMIRAO, PA MU JE STALO SRCE: Novo šok otkriće, posle ovoga je UMRO!
Foto: EPA/Tatyana Zenkovich

ubitačno

MARADONA JE OVO KONZUMIRAO, PA MU JE STALO SRCE: Novo šok otkriće, posle ovoga je UMRO!

Tužilaštvo pomno ispituje okolnosti smrti legendarnog fudbalera

Objavljeno:

Fudbalska, ali i svetska javnost i dalje je zaokupljena vestima koje pristižu nakon iznenadne smrti Dijega Maradone.

Poslednje informacije koje stižu iz Argentine ukazuju na to da je Maradona neposredno pred smrt popio koktel lekova i da je vrlo moguće da mu je to uzrokovalo zastoj srca.

Među medikamentima koji su se nalazili u pomenutoj mešavini bilo je antidepresiva i antipsihotika koji se koriste i za lečenje bipolarnog poremećaja.

Sem "Kvetijapina" i "Gabapentina", u koktelu je bio i lek "Naltrekson" koji se koristi i za lečenje od alkohola, kao i antidepresiv "Venlafaksin" koji se koristi za napade panike, zatim "Lurasidon" koji se koristi za smirenje i "Omeprazol" koji smanjuje lučenje želudačne kiseline, uz kompleks vitamina B.

foto: EPA/Juan Ignacio Roncoroni

Specijalista neurologije Nelson Kastro argentinskim medijima rekao je da sve zavisi od količine navedene terapije.

- Moralo bi da bude ispitano koliko mu je tih lekova dato i koji su bili kriterijumi za uzimanje, da li je bilo istovremeno ili je počeo sa jednim, pa promenio na drugi. Bilo je dosta mešanja antidepresiva i antipsihotika... Nekoliko ovih lekova, primera radi kvetijapin, lurasidon, venlafaksin... imaju efekte na srce, a jedan je porast srčane frekvencije - rekao je specijalista neurologije Nelson Kastro.

foto: AP

Lekari su uz to ustanovili proširenu kardiomiopatiju, zdravstveno stanje koje izaziva da srčani mišić oslabi i ne može da ispumpa dovoljno krvi za ostatak tela.

Ceo spisak lekova je dobijen iz Maradoninih zdravstenih kartona koji se sada nalaze kod državnih tužilaca koji su pokrenuli istrahu o slučaju koji potresa Argentinu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.