DOBACIVAO MI, PIPKAO ME I VREĐAO! Devojka iznela detalje seksualnog zlostavljanja za koje je optužila Španca!
Foto: EPA/Andreu Dalmau

skandal traje već mesecima

DOBACIVAO MI, PIPKAO ME I VREĐAO! Devojka iznela detalje seksualnog zlostavljanja za koje je optužila Španca!

Slavni fudbaler je negirao ove optužbe i poručio da se njegovi advokati bave time

Objavljeno:

Skajler Badiljo je imala 20 godina kada je dobila posao pripravnice u MLS klubu Njujork Siti. Bilo je to za nju ispunjenje snova, početak jedne divne karijere. Tako je barem mislila.

Mlada Amerikanka je za "The Athletic" otkrila kako je svaki dan trpela zlostavljanje na poslu, a za sve je optužila Davida Vilju, proslavljenog španskog fudbalera koji je igrao za Barselonu, Valensiju, Atletiko Madrid...

Ona se u zaposlila u martu 2018. godine, a od tada je, kako sama kaže, svakodnevno bila izložena seksualnom uznemiravanju i izrugivanju. David Vilja ju je svaki dan pipkao.

foto: EPA/THAIS LLORCA

Još u julu je svoje optužbe iznela na Tviteru, a sada je o svemu odlučila da priča za "The Athletic".

- Ostanak u sportu me plaši, zgadio mi se sport. Menjam celu karijeru jer su sra**a koja su mi napravili uništila život. Mislila sam da mi je to prilika života kada sam dobila posao u Njujorku - rekla je za Badiljo.ž

- Ono što sam dobila je to da me David Vilja zlostavlja svakog prokletog dana, a mojim šefovima je to bilo smešno. I dalje mi je smešno što su mi neprestano govorili da imam užasan stav prema poslu jer sam znala da se ne pojavim znajući da će me neko pipkati ili rugati mi se.

Većina zaposlenih u klubu se prema njoj odnosila s poštovanjem, a bivši igrač Barselone joj je svakodnevno govorio kako je voli. Uz to je komentarisao njenu odeću i izgled, a kada bi obukla patike, govorio bi joj da ima ogromna stopala.

- To bi na kraju postalo konstanta. Govorio bi drugim ljudima da me voli. Ako bih izlazila iz sobe, vikao bi. Ako bi neko od trenera stajao blizu njega, govorio bi mu da oseća ljubav prema meni.

foto: Profimedia

Vilja je klub napustio u januaru 2019. godine kada je otišao u japanski Visel Kobe, ali njen život više nije bio isti. Radila je do marta ove godine kada je shvatila da ne želi više da radi u sportu.

- Ne očekujem ništa od ovoga. Ja s ovim neću dobiti puno, ali puno razmišljam o tome kako je biti usamljen dok si u takvoj poziciji u kakvoj sam ja bila u tom klubu. Ako ja sa svojom pričom pomognem nekoj drugoj osobi koju je on maltretirao, osećaću se manje usamljeno, tada će to biti vredno.

Badiljo tvrdi su njeni šefovi znali za sve, ali niko nije hteo da reaguje. Štaviše, kladili su se ko će prvi spavati s njom. Njujork Siti je istragu pokrenuo tek nedavno, a nigde ne spominju Davida Vilju.

- Nekoliko igrača i ljudi iz osoblja se nisu ponašali u skladu s klupskim pravilnikom u interakciji s pripravnikom i ostalim klupskim osobljem. Ovo ponašanje uključivalo je nepotreban fizički kontakt, zadirkivanje i komentare u vezi s odećom i izgledom. Klub je utvrdio da je to ponašanje bilo neprikladno i neprihvatljivo - poručili su iz Njujork Sitija.

Vilja (38) se nakon najnovijeg intervjua nije oglašavao, a u julu je na Tviteru objavio šta misli o svemu.

- Odbijam sve optužbe koje je iznela protiv mene na Tviteru. Potpuno su lažne i poričem ih. Nikada do sada nisam bio kontaktiran u vezi sa ovim, niti me kontaktirala Skajler B. niti klub. Ako sam dobro shvatio, napisala je na Tviteru da je stažirala u klubu i da ga je napustila krajem 2019. godine, jednu godinu nakon što sam ja otišao. Nikada do sada nisam čuo ništa o ovim optužbama dok ih nisam video na Tviteru - napisao je Villa, koji je tokom karijere sa Španijom osvojio dva puta EP i jednom SP.

- Naravno, potpuno ću sarađivati s klubom. Igrao sam za Njujork Siti četiri godine i uvek su me svi poštovali. Nije mi jasno zašto ovo nije ranije izašlo u javnost ako se već neko osećao neugodno u bilo kojem razdoblju kada je bio u klubu. Ponavljam, ove su optužbe potpuno lažne. Zlostavljanje je strašan problem mnogim ljudima i ovo vređa one koji su bili žrtve nasilja. Dok naš pravni tim obavlja nužne stvari vezane za ove lažne optužbe, molim medije i javnost da poštuju moje pravo na pretpostavku nevinosti.

Španski fudbaler, koji ima ženu i troje dece, je uspešnu igračku karijeru završio ove godine, a sada bi zbog ovih optužbi mogao završiti na sudu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / 24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.