ARTILJERO!
Nemanja Vidić na premijeri filma "Artiljero", Foto: Starsport©

vreme je

ARTILJERO!

"On je jedini koji može da preokrene sve"

Objavljeno:
Blažo Komnenić

U jednom trenutku života moj deda ga je voleo kao da mu je treći unuk. I sada ima posebno mesto u njegovom srcu, ali su godine u 'ilegali' učinle da zaljubljenost nestane, a da ljubav ne bude kao što je bila na vrhuncu.

Ćutao je godinama, nije potput bivših kolega davao izjave novinarima kako ga narod ne bi zaboravio, ostao je tih i nenametljiv. Skroman i drugačiji. Pojavljivao se na mahove i uvek bi izmamio osmeh prisutnih. Srpske medije nikada nije "ljubio", pa je intervju na B92 pre tri godina bio toliko dragocen, da smo ga gledali po nekoliko puta.

Stariji novinari su me učili da mnogo godina treba da prođe kako bi pisao tekst u prvom licu. U pravu su potpuno. Nisam došao ni blizu tog nivoa novinarstva, ali ovoga puta je to jače od mene - ovo je nešto lično, nešto iz srca, nešto za moju dušu.

Vidić na meču Zvezde protiv CSKA u Areni
Vidić na meču Zvezde protiv CSKA u Areni foto: Starsport©

Sportski radnici iz Srbije su počeli da se dele na dve strane...

Više je postalo izlišno čuditi se dešavanjima u ovoj našoj naopakoj zemlji, ali jednostavno moram! Ljudi, ovde nema nikakvih strana, nema priče ko je u pravu. Ovde ima samo Nemanja Vidić i tačka! Neću ni pominjati imena koja su na drugoj strani. Previše sam mali i nebitan da bi tako vređao Kapitena, Artiljera!

U brazilskom jeziku reč artiljero znači onaj koji nikada ne promašuje, a nekadašnja 26-ica Crvene zvezde ne maši, već gađa u centar, pravo u glavu.

1 / 3 Foto: Starsport©

Progovorio je kada je bilo najbitnije, kada su i oni najzagriženiji digli ruke od fudbala u Srbiji. Javio se kao Mesija, ukazao se na fudbalskom nebu Srbije i dao nam nadu, koja je odavno nestala u ovom našem tužnom fudbalu. A, nada, nada je neophodna. Bez nade se ne može. Nada nas održava i gura napred. Znate kako kaže čuvena pesma Liverpulovih navijača, " i zato kroči kroz vetar i kišu, iako su ti snovi slomljeni, koračaj srca punog nade i nikada nećeš hodati sam".

Neće hodati sam. Ustaće svi - i crveno i crno-beli. Ustaće svi ljudi kojima obraz nešto znači. Ustaće. Moraju.

foto: Starsport©

Deda i ja maštamo o tome da se vrati, da će konačno nešto da se promeni u tmurnoj svakodnevnici prljavog srpskog fudbala. Verujemo da Nemanja zna šta čini i da je digao glas jer želi da radi ono što najbolje zna - da stavlja glavu gde drugi ne smeju nogu.

Nema boljeg načina da se završi ovaj tekst od reči Malog iz filma "Artiljero".

"On je jedini koji može da preokrene sve".

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.