KAKVO JUTRO ZA ZVEZDAŠE: Fenomenalne vesti za sve Delije!
Foto: Starsport©

sjajno

KAKVO JUTRO ZA ZVEZDAŠE: Fenomenalne vesti za sve Delije!

Podsetimo, Crvena zvezda je plasmanom u grupnu fazu Lige Evrope dobila tri boda, ali je morala da ih odbrani

Objavljeno:

Crvena zvezda je sjajno odigrala grupnu fazu Lige Evrope u tekućoj sezoni i dva kola pre kraja je gotovo obezbedila plasman u narednu fazu Lige Evrope.

Potrebno je da osvoji još jedan bod, a čak i u slučaju dva poraza do kraja (ukoliko Slovan ne osvoji maksimalnih 6 bodova i ne pobedi crveno-bele sa 4:0) šampion Srbije je obezbedio proleće u Evropi.

Sa 9 osvojenih bodova ekipa Dejana Stankovića je napravila još jedan uspeh. Naime, izjednačili su rekordni broj bodova koje su osvajali srpski klubovi u grupnim fazama evropskih takmičenja.

foto: EPA

To je do sada uspelo Crvenoj zvezdi dva puta – 1991/92 i 2017/18, kao i Partizanu u sezoni 2015/16.

U sezoni 1991/92, odmah pošto su se crveno-beli okitili titulom šampiona Evrope, promenjen je sistem takmičenja i prvi put se igrala grupna faza u Kupu Šampiona. Crvena zvezda je svoje mečeve kao domaćin igrala u Bukureštu, i sa dve pobede na Panatanaikosom i jednom nad Anderlehtom osvojila je 9 bodova.

Podsetimo, Crvena zvezda je plasmanom u grupnu fazu Lige Evrope dobila tri boda, ali je morala da ih odbrani. Pobeda u grupi vredi dva boda, a remi jedan, pa je Zvezda već na pola grupne faze odbranila tri boda i nastavila da uvećava broj bodova za ovu godinu.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.