PONOVO ĆE SE ČUTI PRAVI HUK NAVIJAČA! Vraća se publika na stadione u Engleskoj!
Foto: EPA

odluka vlade

PONOVO ĆE SE ČUTI PRAVI HUK NAVIJAČA! Vraća se publika na stadione u Engleskoj!

U kolu koje počinje 4. decembra pojedini klubovi će imati podršku navijača

Objavljeno: 09:58h

Vlada Velike Britanije potvrdila je u četvrtak najavljeno ublažavanje epidemioločkoih mera koje će omogućiti prisustvo na stadionima pojedinih klubova Premijer lige.

Tako će od 2. decembra restrikcije uvedene povodom pandemije koronavirusa prestati da važe na nacionalnom nivou i primenjivaće se samo u određenim oblastima.

foto: EPA/Sean Dempsey

Iako nijedan grad sa premijerligaškim klubom ne spada u najmanje rizičnu kategoriju 1 koja dozvoljava prisutsvo do 4.000 gledalaca na tribinama, deset učesnika najjačeg fudbalskog ranga u Engleskoj će moći da ugosti do 2.000 navijača pošto spadaju u kategoriju 2.

To su klubovi iz Londona: Arsenal, Čelsi, Totenhem, Vest Hem, Kristal Palas i Fulam; gradski rivali Liverpul i Everton, kao i Brajton i Sautempton.

Druga polovina premijerligaša je iz oblasti koja spada u visokorizičnu kategoriju 3 pa će tako velikani iz Mančestera, Junajted i Siti, morati još da pričekaju na otvaranje ulaza stadiona.

Bez navijača će se igrati i na stadionima Lestera, Vest Broma, Njukasla, Aston Vile, Lidsa, Šefild Junajteda, Burnlija i Vulverhamptona.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.