CELA MARAKANA JE USTALA I APLAUDIRALA MARADONI KAD JE DAO OVAJ GOL ZVEZDI: Tad se to desilo I NIKAD VIŠE! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube/Milan Aksentijević

trenutak koji se pamti

CELA MARAKANA JE USTALA I APLAUDIRALA MARADONI KAD JE DAO OVAJ GOL ZVEZDI: Tad se to desilo I NIKAD VIŠE! (VIDEO)

Mnogi smatraju da je to jedan od najlepših golova postignutih na najvećem srpskom stadionu

Objavljeno:

Ne samo svet sporta, nego kompletna planeta je u šoku i tuguje zbog iznenadne smrti po mnogima najboljeg fudbalera svih vremena Dijega Armanda Maradone.

Maradona je, prema i dalje nepotvrđenim informacijama, preminuo od srčanog udara u svom domu u Buenos Ajresu, gde se oporavljao od nedavne operacije na mozgu.

Veliki je bio El Pibe, kako mu je bio nadimak u Argentini, tokom karijere je postigao mnogo golova, izvodio poteze kakve niko nije, bio je šampoion sveta, a njegova karijera je bila vezana i za Srbiju, Beograd i srpski fudbal.

Uostalom jedne od najvećih ovacija je doživeo upravo na beogradskoj Marakani na utakmici između Crvene zvezde i Barselone 1982. godine u meču 2. kolu Kupa pobednika Kupova.

Barselona je tada trijumfovala sa 4:2 u Beogradu, a slavni Argentinac je postigao 2 gola, od koji se posebno pamti onaj drugi, na početku drugog poluvremena koji se smatra jednim od najlepših u Maradoninoj karijeri, ali i najlepših koji su ikada postignuti na Marakani za skoro 60 godina njenog postojanja.

- Njegov gol na početku drugog poluvremena, kada je nanizao par naših igrača i onda lobovao Diku sa 16 metara je sigurno jedan od najlepših koji su postignuti na našem stadionu. U tom trenutku, stadion ustaje na noge i jednim dugim aplauzom pozdravlja potez velikog majstora. Po rečima radio reportera (Marko Marković, Jordan Ivanović i …) su prenosili utakmicu, na zapadnoj tribini nije bilo čoveka koji nije ustao da pozdravi gol Maradone - sećao se jedan navijač Zvezde.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.