SRBIJA IMA NOVOG KAPITENA: Nema više nikakve dileme da će on ubuduće nositi traku u reprezentaciji!
Foto: Starsport©

očekivano

SRBIJA IMA NOVOG KAPITENA: Nema više nikakve dileme da će on ubuduće nositi traku u reprezentaciji!

Biralo se između dva kandidata

Objavljeno:

Srbija sa novim kapitenom će krenuti u kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

Još jedna tužna i mučna epizoda u srpskom fudbalu će biti gotova posle meča protiv Rusije u Ligi nacija i onda kreće sve "Jovo nanovo", kao i često kada je u pitanju reprezentacija.

A novi predvodnik i lider će biti Dušan Tadić.

foto: Starsport©

Nema dileme da je Aleksandar Kolarov gotovo sigurno bivši reprezentativac i kapiten, pogotovo posle svega što se dešavalo pred i posle meča protiv Škotske, a uostalom potvrdu za to smo imali i od sportskog direktora FSS-a Vladimira Matijaševića.

- Rekao mi je Kolarov ranije, „ako ne odemo na EURO ja bih završio“. Da li će da se oprosti? Ne znam. Ali je i to normalno, ima 35 godina. Tadić ostaje, pričali smo, biće kapiten. Sada je dobio udarac, dobio je slobodno i sve je to normalno. Možemo da pobedimo Rusiju i bez njega, verujem u ove momke - pojasnio je sportski direktor FSS, Vladimir Matijašević za "B92".

foto: Beta/Branislav Božić

Dakle, Kolarov je bivši, a novi će po svemu biti Dušan Tadić koji je već nosio kapitensku traku protiv Škotske i Mađarske i logičan je izbor.

Birajući između dva jedina realna kandidata, Aleksandra Mitrovića i Dušana Tadića, u Fudbalskom savezu Srbije opredelili su se da traku ponese prvotimac Ajaksa, u kome takođe istu ulogu obavlja kao lider ekipe već godinu i po dana.

foto: Starsport©

Uostalom Tadić je i najstariji, ima 73 odigrana meča, ali više je presudilo to što na terenu se ponaša kao lider i što ga igrači posmatraju na taj način.

Doduše u meču protiv Rusije kapitensku traku neće nositi ni on, ni Mitrović, koji zbog sitnih povreda su se vratili u svoje klubove, a selektor Tumbaković će naknadno odlučiti ko će biti kapiten, iako je protiv Mađarske po izlasku Tadića iz igre traka prešla oko ruke Nemanji Gudelju.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.