GENTU PROTIV ZVEZDE BRANI DETE OD 17 GODINA, A REZERVA IMA 16: Nije samo korona, Belgijanci su skroz desetkovani!
Foto: EPA/Sergey Dolzhenko

zICER ZA CRVENO-BELE

GENTU PROTIV ZVEZDE BRANI DETE OD 17 GODINA, A REZERVA IMA 16: Nije samo korona, Belgijanci su skroz desetkovani!

Dve jedine pozitivne stvari u belgijskom timu su trenutno napadač Jaremčuk koji je postigao het-trik za vikend i povratak iz povrede Vadisa Ođiđe-Ofoea

Objavljeno:

Crvena zvezda će u četvrtak na svom stadionu dočekati ekipu Genta, a kako stvari stoje, Belgijanci će u Beograd doći u "osakaćenom" sastavu.

Nije samo očajna forma Genta ove sezone nešto što uliva samopouzdanje zvezdašima pred ovaj meč, već ga dodatno pojačava i to što je ekipa koju vodi Vim de Deker osakaćena povredama, suspenzijom i koronavirusom.

Već smo javili da su četvorica igrača bila pozitivna na koronavirus i to sve članovi prvog tima, ali to nije sve.

No krenimo redom, mrežu Genta će u Beogradu morati da brani 17-godišnji Ovena Johmansa, koji je četvrti golman ekipe. Razlog za to jeste što prvi čuvar mreže Sinan Bolat mora da odradi i treći meč suspenzije zbog kazne od prošle sezone pošto su letos u administraciji Genta napravili grešku kada ga nisu registrovalo za mečeve kvalifikacija, pa im se smejala cela Belgija. Inače bi on do sada odradio tri utakmice zabrane igranja u Evropi.

Davi Ref
Davi Reffoto: EPA/Sergey Dolzhenko

Njegova zamena Davi Ruf je jedan od onih koji su pozitivni na koronavirus, tako da je i on otpao, a treći golman 28-godišnji Oven Kosemans uopšte nije ni registrovan za grupnu fazu Lige Evrope.

Tako da na kraju će među stativama na Marakani stajati 17-godišnjii Oven Johmans, a interesantno njegova rezerva će biti godinu dana mlađi Rene vanden Bore.

Mišel Ngadu-Ngađui
Mišel Ngadu-Ngađuifoto: EPA/Sergey Dolzhenko

Ni u odbrani nije ništa bolja situacija, standardni štoper Igor Plastun je zaražen koronom, drugi štoper Mišel Ngadu-Ngađui je bolestan, a iako nema koronu neizvesno je da li će igrati u Beogradu, treći štoper Dino Arslanagić je povređen već nedeljama i odavno je otpao iz konkurencije, a pod znakom pitanja je i levi bek Nurio Fortuna, najskuplji igrač u istoriji Genta, koji je povredio koleno protiv Hofenhajma i nije igrao za vikend, pa je takođe neizvestan.

Nurio Fortuna
Nurio Fortunafoto: EPA/Sergey Dolzhenko

- Povreda Fortune je izgledala teže u prvi mah, ali sada postoje šanse da bi mogao da zaigra u Beogradu - rekao je trener De Deker.

Po hijerarhiji, četvrti Gentov štoper je Andreas Hanke Olsen je takođe pozitivan na COVID-19, kao i rezervni desni bek Džordan Botaka. Nedavno se povredio drugi napadač Loran Depoatre, tako da ni on neće konkurisati za ovaj meč.

Gent je za vikend ubedljivo slavio protiv Beverena 4:1 čime je prekinuo seriju od 4 uzastopna poraza, a jedino što može da raduje trenera De Dekera je što je napadač Roman Jaremčuk koji je postigao 3 gola i što se u ekipu vratio Ođiđa Ofoe.

- Ovo nam je dalo krila za meč u četvrtak. Liga Evrope i dalje ostaje važna svima u timu, naš cilj je da se sada pokažemo na evropskom nivou, da možemo da igramo svoj najbolji fudbal - rekao je Jaramčuk.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.