ISPOVEST ROBINJA O SILOVANJU ALBANKE: Ona mi je prišla i pristala! Žao mi je samo što sam prevario suprugu!
Robinjo sa suprugom Vivijan, Foto: Printscreen/Instagram/robinho

negira krivicu

ISPOVEST ROBINJA O SILOVANJU ALBANKE: Ona mi je prišla i pristala! Žao mi je samo što sam prevario suprugu!

Brazilski fudbaler i dalje negira optužbe da je silovao devojku albanskog porekla u Milanu

Objavljeno:

Svojevremeno najveći brazilski talenat Robinjo (36), koji ipak nikad nije do kraja ispunio očekivanja javnosti, ponovo je bez kluba nakon što su mu u Santosu raskinuli ugovor svega šest dana po potpisu. Razlog je što je u Italiji osuđen zbog silovanja, a klub je došao na metu navijača i klupskih sponzora.

Robinjo negira svoju krivicu za incident iz noćnog kluba u Milanu s tada 22-godišnjom Albankom, a sve se dogodilo 2013. godine.

foto: EPA/Erdem Sahin

- Devojka mi je pristupila i ostvarili smo kontakt. Bio je to kontakt s obostranim pristankom, a kasnije sam otišao kući - rekao je Robinjo za brazilski "UOL".

Robinjo tvrdi da je nekoliko njegovih prijatelja ostalo s devojkom nakon njegovog odlaska i da su imali seksualni odnos bez ikakve prisile. Ključni dokaz u celom procesu bili su prisluškivani telefonski pozivi između Robinja i njegovih prijatelja, suoptuženika u napadu, u kojima je Robinjo za devojku rekao da je 'bila potpuno pijana'.

Advokati bivšeg igrača Reala, Mančester Sitija i Milana tvrde da Robinjove reči nisu dobro prevedene na italijanski jezik, dok sam fudbaler tvrdi da devojka uopšte nije bila pijana.

- Kada mi je prišla, ona uopšte nije bila pijana jer mi je zapamtila ime i ko sam. Pijana osoba ničega se ne seća, a ona se seća - kaže Robinjo, koji tvrdi da jedino zbog svega žali što je prevario suprugu Vivijan s kojom je u braku od 2009. godine i s kojom ima troje dece, a usput je rekao i da je danas mnogo bolji čovek, nego što je bio tada.

- Jedino žalim što sam prevario suprugu, to je jedino. Sve ostalo je izvučeno iz konteksta i naduvano da bi se prodale novine. Očito se puno toga promenilo u sedam godina, jer se to dogodilo 2013., a ja sam se promenio na bolje. Pitanje je zapravo kakvu sam grešku ja napravio? Koji je moj zločin? Greška je što nisam bio veran ženi, ali nisam pogrešio silujući nikoga, nikoga nisam zlostavljao i prisilio na seks - dodao je Robinjo, koji je po potpisu za Santos pristao za simboličnu platu 200 funti mesečno, da bi mu potom Santos raskinuo ugovor zbog otkazivanja sponzora.

- Imamo ogromno poštovanje prema Santosu i njegovoj istoriji, ali odlučili smo da okončamo naš sponzorski ugovor. Naši klijenti su uglavnom žene i iz poštovanja prema ženama koje kupuju naše proizvode doneli smo takvu odluku - rekao je Ričard Adam, portparol kompanije "Ortoprajd" za "Globo Esporte".

Robinjo je i 2009. u Engleskoj optužen za silovanje za vreme igranja u Mančester Sitiju.

U međuvremenu se oglasila i ministarka a ljudska prava u Brazilu, Damaraja Alveš, koja traži da slavni fudbaler istog trenutka bude stavljen iza rešetaka.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / 24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.