FUDBALSKI ZEMLJOTRES: UEFA menja format Lige šampiona!
Foto: EPA/Jean-Christophe Bott

neočekivnao

FUDBALSKI ZEMLJOTRES: UEFA menja format Lige šampiona!

- Zbog toga se razmišlja o promeni formata završnice i da četiri najbolja kluba svake sezone igraju Fajnal for, bila bi to nedelja fudbala, praznik za navijače - rekao je Čeferin.

Objavljeno:

Tektonske promene u Ligi šampiona!

Predsednik UEFA Aleksander Čeferin je najavio mogućnost da se od 2024. godine završnica Lige šampiona igrao kao završnica Evrolige - Fajnal for u jednom gradu?!

- Situacija zbog koronavirusa nas je naterala da prethodnu sezonu okončamo praktično "fajnal ejtom", učešćem osam ekipa na turniru od četvrtfinala do finala. I to je ispalo odlično, ali je ipak previše da osam ekipa uđe u završnicu. Zbog toga se razmišlja o promeni formata završnice i da četiri najbolja kluba svake sezone igraju Fajnal for, bila bi to nedelja fudbala, praznik za navijače - rekao je Čeferin.

Ostaje da se vidi da li će Čeferin imati podršku za ovako velike promene sistema takmičenja jer bi onda nokaut faza imala samo osminu i četvrtfinale u dva meča, dok bi sad i polufinale bilo na jedan meč, bez revanša. Izvesno je svakako da će od 2024. godine biti promena u Ligi šampiona, a kakve će one biti, znaće se tokom sledeće godine. Pominje se učešće 36 klubova, u šest grupa po šest ekipa, ili ostanak 32 kluba, ali u četiri grupe sa po osam ekipa.

(Espreso.co.rs/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.