PREKOMANDA IZ KADETA U PRVI TIM: Ovi momci su velike nade srpskog šampiona - od njih se mnogo očekuje!
Foto: FK Crvena zvezda

talenti

PREKOMANDA IZ KADETA U PRVI TIM: Ovi momci su velike nade srpskog šampiona - od njih se mnogo očekuje!

Momci koji su prošle sezone pod komandom Marka Neđića osvojili kadetsku ligu Srbije, već sada se nalaze u seniorskim vodama

Objavljeno:

U utakmici između razvojnog tima Crvene zvezde - Grafičara i Kolubare koji je završen rezultatom 0:0, priliku da osete barut seniorskog fudbala imala su dva bisera - Nikola Stanković i Matija Gluščević, momci od kojih se na Marakani mnogo očekuje.

Momci koji su prošle sezone pod komandom Marka Neđića osvojili kadetsku ligu Srbije, već sada se nalaze u seniorskim vodama.

Stanković, rođen 2003. godine počeo je sezonu u omladincima, ali usled sjajnih partija u uvodnim kolima, usledio je poziv Radomira Kokovića. Gluščević je rođen 2004. godine, i uprkos tome što je u omladincima Grafičara bio najmlađi, delovao je nezaustavljivo pod tenerskom palicom Dejana Simića i pravio razliku u konkurenciji sa dve ili tri godine starijim fudbalerima.

foto: FK Crvena zvezda

Interesantno je da su oba fudbalera došla u Crvenu zvezdu iz kraljevačkog Apolona koji je regionalni centar srpskog šampiona.

Stanković se najbolje snalazi na poziciji centralnog veznog, krasi ga odličan pas, inteligencija, sposobnost da diktira tempo igre, kao i neverovatna upornost gde gledaoci imaju utisak da je tokom čitavog meča „u sprintu“.

- Srećan sam što sam rano debitovao u seniorskom fudbalu. Ipak, ne planiram da se zaustavim na ovome, već želim da budem što predaniji obavezama, iz dana u dan, kako bih jednog dana ostvario san, a to je da zaigram u najvećem klubu na ovim prostorima, u Crvenoj zvezdi. Nedostaju mi saigrači iz omladinaca, mnogo toga smo prošli zajedno, ali polako se privikavam na dres Grafičara i verujem da ću biti sve bolji - rekao je Stanković.

Gluščević je ubojit sa pozicije levog krila, krase ga fenomenalne fizičke predispozicije i brzina kojom pravi prednost nad čuvarima, kao i sjajan dribling kada licem napada protivnika.

- Velika je čast debitovati sa šesnaest godina u seniorskom fudbalu i želeo bih da se zahvalim stručnom štabu na ukazanom poverenju. Imam mnogo prostora da napredujem u sredini kakva je Grafičar i radujem se svakom novom treningu. Što se ambicija tiče, one su najviše, želimo da u nastavku sezone budemo bolji iz meča u meč i da na kraju uspemo da obezbedimo plasman u Superligu - rekao je Gluščević.

Svi u Ljutice Bogdana se nadaju da će oba mladića uskoro debitovati i u crveno-belom dresu.

(Espreso.co.rs / FK Crvena zvezda)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.