MAĐARI NAS SPUSTILI NA ZEMLJU: Posle lepote u Oslu, sumorna Srbija izgubila! Srušio nas je čovek rođen u Senti!
Dušan Tadić, Foto: Starsport©

liga nacija, treće kolo

MAĐARI NAS SPUSTILI NA ZEMLJU: Posle lepote u Oslu, sumorna Srbija izgubila! Srušio nas je čovek rođen u Senti!

Sva dešavanja sa meča ste pratili u našem lajv-blogu:

Objavljeno: 22:58h

Nazad u sumornu reprezentativnu fudbalsku realnost! Posle fantastičnog izdanja u Oslu u polufinalu baraža za EP protiv Norveške, fudbalska reprezentacija Srbije se vrlo brzo vratila na staro i izgubila je na stadionu "Rajko Mitić" od Mađarske 1:0 u 3. kolu Lige nacija.

"Orlovi" su zabeležili i drugi poraz u tri utakmice u Grupe 3 Diviziji B Lige nacija i kako sada stvari stoje, blizu smo toga da kao poslednji u grupi ispadnemo ponovo u C diviziju.

foto: Starsport©

Promenio je čak šestoricu igrača u startnoj postavi selektor Tumbaković u odnosu na startnu postavu u Oslu, ali ni to nije opravdanje za prilično mlaku, da ne kažemo anemičnu igru Srbije, posebno u prvih 45 minuta.

foto: Starsport©

Odlučio je Tumbaković da meč započne sa Jovićem u špicu, a Aleksandar Mitrović je ostao na klupi, dok među 18 nije bilo heroja iz Norveške Sergeja Milinkovića Savića, kao ni Darka Lazovića, Nemanje Maksimovića, Aleksandra Kolarova i Mihaila Ristića.

foto: Starsport©

I to se osetilo u igri, i neuigranosti naše reprezentacije, posebno kao što rekosmo u tom prvom poluvremenu kada nije stvorena nijedna velika šansa, već smo imali jednu polušansu Tadića kada je šutirao iz daljine.

foto: Starsport©

A gol smo primili u 20. minutu posle konfuzne reakcije Gaćinovića i Stefana Mitrovića u odbrani, kada su Mađari iz takoreći bezazlenog napada na kraju postigli gol za pobedu.

Strelac je bio Norbert Kenveš, koji je interesantno rođen na teritoriji Srbije, u Senti, a ovo mu je bio debitantski meč u dresu seniorske reprezentacije Mađarske.

foto: Starsport©

Da podsetimo da su za Mađarsku igrali i dvojica Srba, Nemanja Nikolić, koji se našao na terenu od prvog minuta, dok je u drugom poluvremenu u igru ušao i novi napadač Partizana, Filip Holender i imao jednu sjajnu šansu, ali je očajno šutirao.

foto: Starsport©

Što se tiče igre Srbije, bilo je to bolje u drugih 45 minuta, posebno u početku, kada je ulaskom Radonjića ušla i živost i malo više kreativnosti u igru "Orlova", tada smo počeli tek i da stvaramo šanse.

foto: Starsport©

Međutim, jesmo ih stvarali, ali nismo znali da ih iskoristimo, a nismo imali ni sreće kada je Vlahović pogodio stativu.

foto: Starsport©

Ruku na srce, na osnovu svega viđenog, možda smo zaslužili bod, ali pobedu sigurno nismo, međutim, tako je to u fudbalu.

foto: Starsport©

Srbija će već u utorak igrati meč 4. kola u Grupi 3 B divizije Lige nacija protiv Turske u Istanbulu i takoreći moraće da ide na pobedu ukoliko želi da opstane.

1 / 9 Foto: Starsport©

Da ne zaboravimo da srpske fudbalere svakako onaj najvažniji meč čeka u novembru protiv Škotske na stadionu "Rajko Mitić" kada ćemo se boriti za plasman na EURO, a u njemu moraće da odigraju daleko daleko bolje nego što su ove nedeljne večeri.

Srbija: Rajković, Milenković, Mitrović, Pavlović, Gaćinović (Vlahović 66), Gudelj, Milivojević (Lukić 46), Tadić, Mladenović, Ljajić (Radonjić 46), Jović.

Mađarska: Gulaši, Botka, Lang, At. Šajal, Beše (Orban 56), Gazdag (Šafer 77), Nađ, Kalmar, Hanđa (Holender 46), Kenjveš (Adam Salai 63), Nikolić (Nego 76).

Liga nacija, grupa 3 B divizije:

Srbija - Mađarska 0:1

Rusija - Turska 1:1

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Sva dešavanja sa meča ste pratili u našem lajv-blogu:

90. minut - Kraj utakmice! Srbija je izgubila od Mađarske 1:0.

88. minut - Ponovo su naši reprezentativci tražili penal. Pogodila je lopta u ruku Salaija posle centaršuta Mladenovića, ali sudija iz Švajcarske odbija proteste i tvrdi da je to bila ruka uz telo.

86. minut - Nesiguran je sada bio Gulaši, uspustio je loptu, pokušao je da naleti na nju Pavlović, ali je sapleten, međutim, sudija je smatrao da to nije bilo dovoljno za penal, već je samo dosudio aut za Srbiju.

75. minut - Pa nemamo sada ni sreće! Upravo smo pogodili stativu. Ni iz čega odlična šansa za nas, Mladenović se lepo ubacio i prosledio loptu na peterac, iz prve je tuka Vlahović, ali loptu zaustavlja stativa.

74. minut - Posle onih nekoliko minuta ofanzive srpske reprezentacije i opsedanja gola protivnika, sada zatišje na terenu. Ne uspevamo ponovo da stvorimo nikakvu šansu šansu.

61. minut - Mnogo sada sreće za Srbiju. Prošao je napad Mađara po desnoj strani, odlično je upošljen na drugoj stativi Filip Holender, ali novi napadač Partizana se zbunio kad mu je Rajković istrčao u susret i očajno šutirao daleko od gola.

58. minut - Nova dobra akcija Srbije koja daleko bolje i angažovanije igra u drugom poluvremenu. Odlično se Gaćinović ubacio, a Lukić prebacio odbranu Mađara, međutim, umesto da Gaćinović spusti loptu do samog Jovića, on je hteo da lobuje golmana i prebacio ceo gol.

foto: Starsport©

56. minut - Dobra sada prilika posle kornera za Srbiju. U gužvi je Pavlović pokušao iz okreta, ali je zakačila lopta jednog mađarskog igrača i otišla pored stative.

50. minut - Odlična je ovo bila prilika da ugrozimo gol Mađara. Dobro izveden kontranapad, ali onda previše dodavanja i nismo uspeli ni da šutnemo na gol.

foto: Starsport©

45. minut - Kraj prvog poluvremena u kome smo videli katastrofalnu igru naše selekcije koja nije stvorila nijednu šansu. Podsetilo nas je ovo na neka ona ranija, prepoznatljivo očajna izdanja nacionalnog tima.

1 / 22 Foto: Starsport©

43. minut - Mađari su sada tražili penal posle pada Botke u šesnaestercu Srbije, međutim, sudija bez dileme odmahuje rukom i dosuđuje ofsajd poziciju.

34. minut - Umalo novi gol za Mađarsku. Šutirao je sa distance Kalmar, ali je Rajković otklonio opasnost dobrom odbranom...

28. minut - Bila je ovo sada dobra prilika za Dušana Tadića koji je izbio prema usamljenom golmanu Mađarske, ali ga je sustigao jedan igrač, pa je naš kapiten odlučio da šutira iz daljine i Gulaši je lako odbranio.

20. minut - GOOOL! Šok na Marakani! Kakva glupost Gaćinovića. Srpski fudbaler je pogrešio pred našim šesnaestercom, oteo mu je loptu Kenveš i postigao gol u svom prvom nastupu za reprezentaciju Mađarske.

12. minut - Prvi udarac u okvir gola Gulašija. Šutirao je iz daljine Nemanja Gudelj po zemlji, ali ne toliko dobro, pa je lako ukrotio tu loptu.

1 / 9 Foto: Starsport©

10. minut - Posed je uglavnom na strani Srbije, međutim, to nismo iskoristili. Imali su upravo Mađari opasan napad posle greške u dodavanju Milenkovića, ali je Strahinja Pavlović u poslednjem minutu izbio loptu iz nogu napadaču Mađarske.

1. minut - Počela je utakmica na stadionu "Rajko Mitić".

1 / 4 Foto: Starsport©

Srbija: Rajković – Milenković, S. Mitrović, Pavlović – Gaćinović, Gudelj, Milivojević, Mladenović – Tadić, Ljajić – Jović.

Mađarska: Gulaši – Botka, Lang, At. Šalai – Hangiš, Kalmar, Nađi, Gazdag, Beze – Nikolić, Koniveš.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.