ODLUČENO KO SUDI SRBIJI U NORVEŠKOJ: Delije ga ne pamte po dobrom, a posle derbija je dobijao pretnje smrću!
Foto: EPA/Robert Ghement

jedan od najcenjenijih u evropi

ODLUČENO KO SUDI SRBIJI U NORVEŠKOJ: Delije ga ne pamte po dobrom, a posle derbija je dobijao pretnje smrću!

Ove godine je sudio i finale Lige šampiona

Objavljeno:

UEFA je odredila sudije koje će suditi na mečevima baraža za EURO, a Srbiji je zapao jedan od najeminentnijih evropskih arbitara, Danijele Orsato.

Italijan će biti na centru u četvrtak u Oslu i deliće pravdu u meču polufinala baraža između Norveške i Srbije.

Svakako Orsato spada među najbolje i najcenjenije evropske sudije u poslednjih nekoliko godina, o čemu svedoči i da je ove godine sudio finale Lige šampiona između Bajerna i PSŽ-a.

foto: EPA/Nigel Roddis

I srpskim ljubiteljima fudbala je dobro poznat, jer je dva puta u poslednje dve godine sudio Crvenoj zvezdi. Prvi put je sudio crveno-belima u onom prvom meču protiv Salcburga u Beogradu kada je bilo 0:0.

A zatim i prošle godine u poslednjem kolu grupne faze protiv Olimpijakosa u Atini kada je dosudio penal za pirejski klub u 87. minutu i iz kog su Grci postigli gol koji ih je odveo u 1/16 finala Lige Evrope.

Takođe, sudio je meč Tun - Partizan 2016. godine u kom su Švajcarci slavili rezultatom 3:0.

Inače, u Italiji je posle derbija Juventus - Inter 2018. godine, bio u centru pažnje, jer je imao nekoliko kontroverznih odluka, pa je posle toga morao da zove policiju kada je grupa huligana i navijača došla ispred njegove kuće.

"Korijere delo Sport" je tada preneo da je Orsato, pored toga što je zvao policiju, morao da isključi i telefon kako ne bi dobijao pretnje, a tada je na pitanje medija da prokomentariše celokupnu situaciju, uključujući i sporne detalje sa meča, rekao:

- Moja deca su uznemirena i ne želim da ih brinem. Pozovite Federaciju i postavite njima pitanje. Ja vam ništa neću reći.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.