ĆIRO BLAŽEVIĆ ME JE OTERAO U ZVEZDU! Nisam hteo da idem! Ni danas nismo u nekoj ljubavi!
Foto: Starsport©

legenda iskreno

ĆIRO BLAŽEVIĆ ME JE OTERAO U ZVEZDU! Nisam hteo da idem! Ni danas nismo u nekoj ljubavi!

Malo ljudi je znalo celu priču o senzacionalnom transferu u bivšoj Jugoslaviji

Objavljeno: 12:32h

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i Dinama iz Zagreba, Boro Cvetković, ispričao je kako je prešao iz zagrebačkog kluba među crveno-bele 1986. godine.

U intervjuu za "24sata", Cvetković koji je ostao posle toga da živi u Beogradu, dok je njegov pokojni brat Zvijezdan, ostao u Zagrebu, ispričao je kako nikada nije hteo da napusti "modre", ali ga je Ćiro Blažević oterao.

- Nikad nisam razmišljao o odlasku iz Dinama! Bilo mi je lepo, blizu mi je bila kuća, igrao sam zajedno s bratom, tu mi je bila porodica, tako da nisam razmišljao o odlasku. Došlo je do konflikta s Ćirom, gde je on bio je žustar i rekao mi je "Ili ti ili ja. Neko mora otići iz kluba". Ali baš bez ikakvog razloga.

foto: Dado Đilas

Puklo je nakon Šajberove utakmice, Boro nije htio na ponovljenu utakmicu putovati u Novi Sad.

- U to vreme ugovori nisu bili važeći, sve je bilo na reč, ali u klubu nisu ispunili šta su mi obećali. Ja sam otišao na more, rekao sam im kad spreme šta su obećali, doći ću... To je bilo nešto što Ćiro nije mogao da podnese, a ja nisam hteo da igram ponovljenu utakmicu... Dve godine viče "sine, ne brini, lova ti je sigurna kao u švajcarskoj banci..." I tako prošlo dve godine, a ništa. I onda se borite nekim metodama, koje možda nisu u redu...Ali nije u redu ni s njihove strane... Moraju ispuniti obećanja. Tako da je on to upakovao na način na koji je njemu odgovaralo... Pobedili smo u Novom Sadu Vojvodinu 7-1 i bilo je gotovo prvenstvo. Otišao sam na more, ali morali smo igrati novu utakmicu s Vojvodinom. Poznato Šajberovo kolo. Ja se nisam hteo vratiti dok mi klub ne ispuni obećanje. Kad sam se vratio s mora, u klubu sam sreo Ćiru i rekao mi je "Ili ti ili ja". Ja sam rekao "Ok, ići ću ja, nije problem". Tu je opet Ćiro odigrao po svome, u dva me navrata pitao hoću li ići u Zvezdu... Ja sam odbio, rekao sam da neću. Bila je i Rijeka kao opcija. No Milko Đurovski je otišao u Partizan i otvorilo se to jedno mesto u Zvezdi.

Blaževiću to nikada nije oprostio.

- Videli smo se na sprovodu brata Zvjezdana. Pozdravili smo se, popričali i to je to. Nismo baš u nekoj ljubavi... Znate, odlazak u Beograd za mene je bio šok, svi smo bili vezani za Dinamo, cela moja porodica. Nedostaje mi Zagreb, druženja u Karaki - kaže Boro koji se setio kako se u Zagrebu družio sa Draženom Petrovićem.

- Nostalgičan sam za tim vremenima, izlazio sam s Draženom Petrovićem u "Saloon", bili smo veliki prijatelji - rekao je Cvetković.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.