JA NE ZNAM DA LI SE TAKO NEŠTO DESILO U SRPSKOM FUDBALU: Igrači koji nisu imali puno minuta će dobiti šansu!
Foto: Starsport©

KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU

JA NE ZNAM DA LI SE TAKO NEŠTO DESILO U SRPSKOM FUDBALU: Igrači koji nisu imali puno minuta će dobiti šansu!

Zvezda je u četvrtak igrala na Kipru, ali niz pobeda koji imaju u domaćem prvenstvu žele da produže

Objavljeno:

Pomoćnik u stručnom štabu Crvene zvezde Nebojša Milošević govorio je na današnjoj konferenciji za medije uoči prvenstvene utakmice protiv Napretka.

On se pojavio umesto Dejana Stankovića, te se osvrnuo na plasman kluba u Ligu Evrope i na ono što sledi crveno-belima.

– Idemo po nekom zacrtanom planu. Kao što znate, iza nas je uspešno savladana prepreka na Kipru i plasirali smo se u Ligu Evrope. Najteže je u sportu održavati kontinuitet, ali eto, videli ste, Zvezda se po četvrti put u nizu plasirala u Evropu – rekao je pomoćnik Dejana Stankovića, Nebojša Milošević.

Zvezda je u četvrtak igrala na Kipru, ali niz pobeda koji imaju u domaćem prvenstvu žele da produže.

– Bez obzira na određen umor i na usredsređenost na to što se desilo pre dva dana, nemamo vremena zda tapkamo u mestu. Napredak je klub sa bogatom tradicijom i klub koji ima određen renome u našem fudbalu. Oni nisu u skladu sa takmičarskim rezultatima sa realnim mogućnostima i ambicijama i jasno je da su u maloj krizi. To je tim koji ima svoji kvalitet. Mi hoćemo da zadržimo pobedničku seriju u kojoj se nalazimo, ukupno smo odigrali 13 utakmica i ako se ne varam imamo 12 pobeda i jedan remi – istakao je Milošević.

foto: Starsport©

Zdravstveni bilten je pozitivan u taboru kluba iz Ljutice Bogdana i kako ističe Milošević, nema bitnijih problema.

– Kada je reč o zdravstvenom stanju, u ovom trenutku nemamo bitnijih problema, pored nekih umora i posledica iz prethodne utakmice. Svi smo zdravi. Imamo večeras jedan trening i sutra ujutu koji će definisati tim za sutra. Neki igrači koji nisu dobijali šansu u prethodnom meču i koji su svojim radom zaslužili mesto da se nađu na terenu, mogu da očekuju priliku.

foto: Starsport©

Ukoliko savladaju Napredak, Crvena zvezda će sezonu u Super ligi započeti sa 10 pobeda iz isto toliko utakmica.

– Ja ne znam, kada pogledamo istorijski u nazad, da li je bilo neke ovakve serije u istoriji. To može da bude samo podstrek i samopouzdanje igračima. Takođe, ovo je i odgovornost da se nivo podiže iz utakmice u utakmicu. Nadam se da će igrači u svakom trenutku bilo koje utakmice biti svesni kvaliteta koji poseduju. Kada igramo evropske utakmice, nedostaju nam intenzivnosti u domaćem šampionatu, jer nam je potrebno da svih 90 minuta budemo skoncentrisani.

Stankovićev pomoćnik otkriva da je za dobrobit srpskog fudbala njegova želja da još domaćih timova nastupa u Evropi.

– Ja, kao fudbalski radnik, voleo bih da još naših klubova budu u grupnoj fazi evropskih takmičenja. Daćemo sve od sebe da ostanemo i na proleće ovde i reprezentujemo naš grb i zemlju.

foto: Profimedia

Milošević je prokomentarisao i jučerašnji žreb za Ligu Evrope. Crvena zvezda će u grupi igrati zajedno sa Gentom, Hofenhajmom i Liberecom.

– Iluzorno je govoriti o nekim željama, ali mislim da je grupa izbalansirana. Postoje klubovi sa različitim stilovima igre i na nama je da se adaptiramo i iskoristimo naše kvalitete i pokažemo ih. Treba tu da rastemo kao klub i kao tim i da naši igrači dodatno dobiju i na kvalitetu i na samopouzdanju. Spremaćemo se iz meča u meč. Prema svima imamo respekt. Gent apsolutno, Hofenhajm igra moderan, atkrativan fudbal. Pobeđivali su i Bajern i Borusiju Dortmund. Tu je i predstavnik češke koji zaslužuje naš apsolutni respekt i sa pravom su izborili ovo takmičenje – podvukao je Milošević.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.