ODBEGLI MAMIĆ HOĆE DA SE VRATI U HRVATSKU: Ima samo jedan uslov, a to nije oslobađajuća presuda!
Foto: Beta

rešio je

ODBEGLI MAMIĆ HOĆE DA SE VRATI U HRVATSKU: Ima samo jedan uslov, a to nije oslobađajuća presuda!

Interesantna objava osuđenog i optuženog bivšeg funkcionera Dinama

Objavljeno:

Zdravko Mamić želi da se vrati u Hrvatsku, ali pod jednim uslovom.

Bivši čelnik Dinama, koji se i dalje pita za sve u tom klubu, se nalazi u bekstvu u Međumurju u Bosni i Hercegovini, zbog toga što je osuđen u Hrvatskoj zbog malverzacija i već nekoliko puta je sud u BiH odbijao zahteve Hrvatske za njegovim izručenjem.

Međutim, Mamić se sada oglasio na svom Fejsbuku i poručio da je spreman da se vrati u domovinu, ali pod uslovom da mu se ne sudi u Osijeku, zato što smatra da je sudija kome je dodeljen njegov slučaj, korumpiran.

- Ako sam ja bio označen 'šefom' hrvatskog fudbala od strane medija i političara koji su preko Dinama, Zdravka Mamića i hrvatske reprezentacije rušili hrvatsku državu, valjda sam onda i zaslužan za velike uspehe hrvatskog fudbala. Prognan u politički montiranom procesu i očaju, te u želji da se krene u obračun s kriminalcima u pravosuđu izrekao sam pred tridesetak TV kamera i sudom u Sarajevu da imam saznanja da je predsednik VSRH Đuro Sesa korumpirani sudija i da sam svoja saznanja spreman podeliti s hrvatskim organima (državno odvetništvo, USKOK), te da sam spreman podvrgnuti se ispitivanju poligrafom. Do današnjeg dana niko me nije kontaktirao, niti je iko propitivao moje tvrdnje – bilo političari ili mediji - objavio je Mamić uz napomenu da je u Dinamo iz inostranstva uneo milijardu evra teškim radom.

On je demantovao da je bilo šta uzeo ili ukrao iz Dinama.

- Želim se vratiti u Hrvatsku i pristupiti svim suđenjima protiv mene i to uz samo jedan uslov, a to je da to ne bude na sudu u Osijeku - zaključio je.

Mamić se tereti da je prilikom transfera igrača Dinama, preko "ofšor" kompanija, izvlačio novac iz kluba sa Maksimira.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.