STANOJEVIĆ ĆE NAPASTI BELGIJANCE OD PRVOG MINUTA: Trener crno-belih o Suminoj ulozi na meču i planu za Šarlroa!
Foto: Printscreen/Youtube/FK Partizan Beograd

ima svoju taktiku

STANOJEVIĆ ĆE NAPASTI BELGIJANCE OD PRVOG MINUTA: Trener crno-belih o Suminoj ulozi na meču i planu za Šarlroa!

Trener crno-belih je odgovorio na pitanja u vezi sa planovima za utakmicu u četvrtak

Objavljeno:

Aleksandar Stanojević, trener Partizana, uoči obavezne konferencije za medije u Belgiji, odgovarao je na pitanja srpskih novinara u vezi sa predstojećim mečom protiv Šarlroa u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Partizan kao klub je iskusniji u ovakvim utakmicama, da li bi to moglo da bude presudno?

- To jeste velika prednost za nas. Mi kao klub imamo iskustva i imamo igrače koji imaju više iskustva. Igrači veruju i igraju sa samopouzdanjem sve evropske utakmice.

Koliko ekipi znači što su Marković i Vitas igrali u Belgiji, a vi na tom tlu eliminisali Anderleht?

- Znači nam svima, svi koji poznaju belgijski fudbal, značiće nam to iskustvo protiv Anderlehta.

Po mnogima Aleksandar Šćekić bi mogao da ima ključnu ulogu kao dodatno osiguranje odbrane ofanzivnog Partizana i da li je on spreman da bude starter pošto je preskočio meč sa Zlatiborom?

- On je igrač koji je specifičan i može da nam donese čvrstinu. Imao je temperaturu i imao je samo jedan trening, pa ne znam koliko je spreman da uđe u taj ritam cele utakmice. Videćemo. U nedoumici smo.

- Ni Lutovac nije krenuo s nama. Izgleda da nas neki virus napada, a nije korona. Danas ćemo videti i kakva je situacija sa Vitasom - našalio se Stanojević.

Da li je Suma spreman da uđe s klupe i kao prošle godine u Večitom derbiju reši utakmicu?

- Mi smo pričali baš na tu temu. Imao sam s njim razgovor. Pričali smo o svemu i on je spreman na sve za klub. Malo je ispao iz ritma zbog onog crvenog kartona. Bio je pre toga i povređen. Napravili smo dogovor i on kaže da će za klub i za tim da uradi sve. Tako da sam se dogovorio na koji način će on da učestvuje u ovoj utakmici.

Iz razgovora sa Nathom, šta ste saznali šta više voli da igra?

- On se lično bolje oseća kada ima veći teren ispred sebe, kada igra tog zadnjeg veznog. Njemu je lakše kad može da igra licem prema golu. U domaćem prvenstvu može i da igra bliže golu, ali ovo je njegova pozicija.

Da li ste spremali neki specijal poput Kleovog gola Anderlehtu?

- Spremali smo. Tu je Strahinja Pandurović, to je njegov deo posla.

Da li ćete želeti vi da kontrolišete utakmicu, da imate posed lopte i napadnete Šarlroa na njihovom terenu ili ste bliži opreznijoj taktičkoj varijanti?

- Mogu da kažem koje su mi namere. Mi smo uvek Partizan i želimo uvek da kontrolišemo utakmicu. Zavisi kako se nametne protivnik ili se vi nametnete. Ali ja sa svojom postavkom koju ćete videti sutra daću do znanja i igračima i javnosti na koji način želimo da igramo. Ima različitih tumačenje i gledanja na fudbal. Jedna je utakmica, neki kažu sačekaćemo, neki kažu dugo je 90 minuta, ali je 90 minuta kratko za mene i ja volim da od starta već pokušamo da postignemo gol i uradimo nešto, a posle ako treba zatvaraćemo utakmicu. Ne volim da čekam kasnije. Ne zato što sam nestrpljiv, nego zato što mislim da moramo od starta da pokušamo da damo gol, ako želimo da prođemo.

Da li ste od Asana tražili neke informacije o njegovom sunarodniku Marioki oko koga se dosta toga vrti u igri Šarlroa?

- Ja sa Asanom ne mogu da se dogovorim šta od njega tražim. Zbog sporazumevanja, ali on sve razume. Skauti naši su odradili posao, tako da će svaki igrač dobiti individualni opis svakog njihovog igrača.

Da li vam smeta što je Šarlroa toliko respektovan u srpskim medijima?

- Mi smo gromada od kluba. To igrači znaju i tako treba da se ponašamo. Što se tiče kada mediji predstave nekog na taj način, onda znači da oni to zaslužuju. Kao što nas kritikuju posle Zlatibora, što je normalno. Slika se stvara na osnovu onoga što uradite. Oni su napravili dobar rezultat i odličan start. S pravom imaju taj tretman. Ali uz svo poštovanje ipak cenimo sebe. Znamo ko smo i šta smo. Nema tu alibija, niti preuveličavanja.

Iranac je najefikasniji igrač Belgijanaca, da li ste spremili neko posebno iznenađenje za njih?

- Mi smo se spremili za njih. Iznenađenje nema u fudbalu. Meni je važno da igrači budu spremni i da nema iznenađenja za njih. Moji igrači su dobili individualne analize. Tu je i igrač sa Jamajke koji je isto opasan, snažan, tako da smo se spremili za njih.

Da li ste očekivali ovakav start protivnika u belgijskom prvenstvu sa svih 6 pobeda u prvih 6 kola?

- Ne verujem ni da su oni to očekivali. Ali skautirajući ih shvatili smo da su ekipa koja je dugo zajedno i imaju neki sistem i verovatno je to došlo na naplatu i napravili su ovaj rezultat. Iznenađenje jeste, ali očigledno nije slučajno.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.