VRAĆA SE GDE JE IGRAO NAJBOLJE: Morata na lekarskim pregledima, Suarez na putu za Madrid, a Džeko je luzer leta!
Foto: EPA/Riccardo Antimiani

sve je izgleda rešeno

VRAĆA SE GDE JE IGRAO NAJBOLJE: Morata na lekarskim pregledima, Suarez na putu za Madrid, a Džeko je luzer leta!

Umesto već viđenog Edina Džeka u Juventus se vraća španski napadač

Objavljeno: 23:43h

Fudbaler Atletiko Madrida Alvaro Morata doputovao je tokom večeri u Torino, gde bi trebalo da obavi lekarske preglede uoči prelaska na pozajmicu u Juventus.

Kako su preneli brojni italijanski mediji, Španac će doputovati iz Madrida, nakon što je propustio poslednji trening. Iskusni napadač će u utorak obaviti lekarske preglede u trening centru "stare dame", posle čega bi trebalo da potpiše ugovor.

Očekuje se da će to biti pozajmica u vrednosti od 10 miliona evra, uz mogućnost otkupa ugovora na kraju sezone za 45 miliona evra. Morata stiže kao zamena za Edina Džeka koji očito na kraju neće potpisati za klub iz Torina, iako je u jednom trenutku bio jako blizu.

Pojedini mediji pominju i još jednu klauzulu, koja bi Juventusu omogućila da produži pozajmicu na još jednu sezonu za dodatnih 10 miliona evra, za sezonu 2021/2022. Tada bi crno-beli mogli da otkupe ugovor za 35 miliona.

foto: EPA/Alessandro DI Marco

Morata je bio na dvogodišnjoj pozajmici u Juventusu, od 2014. do 2016. godine, a za to vreme odigrao je 93 utakmice, postigao 27 golova i imao 18 asistencija.

Ta pozajmica koštala je crno-bele 20 miliona evra, a zatim je Real Madrid na leto 2016. godine aktivirao klauzulu za povratak u vrednosti od 30 miliona evra.

Morata je 2017. godine prešao u Čelsi za 66 miliona evra, zatim je potpisao za Atletiko za 62 miliona.

Kako se navodi, madridski klub pušta 27-godišnjeg napadača da ode, pošto je postignut dogovor sa Luisom Suarezom, koji napušta Barselonu s kojom je raskinuo ugovor, kako javljaju pojedini mediji na Pirinejima.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.