ESPRESO ANALIZA: Deki nikad kao Miloje, "Falšineli" prvim avionom nazad u Italiju - Omonija pokazala onu stvar!
Foto: EPA

liga šampiona

ESPRESO ANALIZA: Deki nikad kao Miloje, "Falšineli" prvim avionom nazad u Italiju - Omonija pokazala onu stvar!

Kiprani će u baražu za Ligu šampiona igrati protiv Olimpijakosa.

Objavljeno: 20:24h

Fudbaleri Crvene zvezde nisu se plasirali u plej-of za Ligu šampiona, pošto su danas posle penala izgubili od Omonije.

Crveno-beli će takmičenje nastaviti u baražu za Ligu Evrope, a rivala će dobiti na žrebu u petak. Rezultat u penal seriji trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona u Nikoziji bio je 4:2 za Omoniju.

Omonija je vodila od 31. minuta golom Mihaela Liftnera, a u nadoknadi poluvremena je izjednačio Mirko Ivanić.

foto: EPA

Penale za Zvezdu nisu iskoristili Dijego Falčineli i Miloš Degenek. Strelci su bili Željko Gavrić i El Fardu Ben.

Regularni deo utakmice prethodno je završen nerešeno 1:1, a isti rezultat je bio i posle produžetaka. Kiprani će u baražu za Ligu šampiona igrati protiv Olimpijakosa.

Pred vama je Espreso analiza svih fudbalera Crvene zvezde koji su nastupili u ovom meču:

MILAN BORJAN

I da pogreši još sto puta, niko ne sme ništa da mu prigovori. Istina, jeste loše procenio let lopte, ali čini se da gol ide na dušu Marka Gobeljića koji se savio baš u trenutku kada je trebao da izbaci loptu daleko od kaznenog prostora, što je i zbunilo golmana Zvezde. Čudan gol, ali srećom, ne i fatalan. Iskupio se onom sjajnom intervencijom sredinom prvog poluvremena, kada je na nestvaran način spasio ekipu novog šoka. Ipak, kod penala nije mogao ništa.

MARKO GOBELJIĆ

Nijedan centaršut nije uspeo da ubaci tamo gde treba. Konfuzan kao i čitava odbrana. Nedostaje ekipi onaj Gobeljić iz prve i druge sezone, to je neminovno. U nastavku je delovao pribranije, ali njegov limit u Zvezdi je čini je odavno dostignut. Jedino što ga "vadi" je neverovatna količina snage koju crpi iz sebe.

foto: EPA

NEMANJA MILUNOVIĆ

Prečesto Milunović ide na nerve navijačima tokom evropskih mečeva. Mogao je da bude direktan krivac za gol Omonije, da su fudbaleri kiparskog kluba uspeli da realizuju njegovu katastrofalnu procenu. Veoma loše prvo poluvreme za igrača koji se "čeka" gotovo dve sezone. U nastavku se konsolidovao koliko-toliko, ali Omonija je imala mnogo šuteva iz kaznenog prostora, pa je puka sreća kako nijedan nije završio u golu.

MILOŠ DEGENEK

Bolji deo štoperskog tandema. Nije se toliko video tokom meča, što je za štopera dobar utisak, ali užasno izveden jedanaesterac i veliki strah koji je pokazao u tom trenutku je Zvezdu koštao ispadanja iz Lige šampiona. Jedan od najgorih momenata za njega u životu.

foto: EPA

MILAN RODIĆ

To više nije onaj stari Rodić. Na terenu deluje kao čovek na zalasku karijere, nema one agilnosti i svežine u njemu. Povrede su ga toliko unazadile, Zvezda hitno mora da pronađe alternativu za njega. Slično kao Gobeljić, ima ozbiljan problem sa centaršutevima, ali korektan u defanzivi tokom prvog poluvremena. Izdržao je skoro čitav susret i zaradio prelaznu ocenu, sa obzirom na to da kuburi sa snagom i fizičkom spremom.

SEKU SANOGO

Flertovao je sa crvenim kartonom. Rano je zaradio javnu opomenu, ne svojom krivicom, pa je morao da se pazi do kraja poluvremena. Delovao je pomalo nesigurno, ali izašao je na kraj sa svim zadacima. U finišu se povredio, ali je morao da nastavi meč zbog nemogućnosti izmene. Kako je ušao u sezonu, očekivalo se mnogo više od njega, bleda partija pomalo izvikanog pojačanja.

foto: EPA

MIRKO IVANIĆ

Preporodio se nakon pauze zbog koronavirusa, polako poprima obrise onog igrača koji je bio MVP beloruskog šampionata. Deluje oslobođeno i uživa poverenje svih na terenu. Ovo bi mogla biti njegova sezona. Ima sjajnu statistiku na početku sezone i gotovo je više uradio za ovih mesec dana, nego za godinu dana pre toga. Nova dobra partija i gol kojim je još više dobio na samopouzdanju, koje mu je izuzetno potrebno. Zamenjen je iako je bio najbolji igrač ekipe do tog trenutka. Velika greška Dejana Stankovića, koji se još jednom ogrešio o njega.

GELOR KANGA

Šta reći za njega? Od genija do "ludaka" tanka je linija, a Kanga gotovo uvek hoda po njoj. Očigledna je velika želja, ali mnogo puta nervira sve oko sebe nerezonskim potezima. U prvom delu je šutnuo najmanje 10 puta sa velike udaljenosti, krivac je za žuti karton Sanoga... Nije se još adaptirao dovoljno na novu/staru sredinu, ali od njega uvek možemo očekivati neočekivano. Mogao je bolje, ali umeo je on da napravi ranije mnogo veće gluposti po ekipu.

foto: EPA / SAVVIDES PRESS

BEN

Otac ove ekipe. Smiren, inteligentan i tačno zna šta treba da radi u kom god trenutku. Hoće ga lopta, hoće i on nju, a sjajno je pronašao Mirka Ivanića kod izjednačujućeg pogotka. U drugom poluvremenu je bio konstantna opasnost, ulazio u sredinu, kreirao šanse, pa se i sam našao nekoliko puta u izglednoj prilici. Ben je uvek od velike koristi, na kojoj god se poziciji nalazio. Sigurno je i realizovao jedanaesterac, ali...

ALEKSANDAR KATAI

Od starta se moglo videti da mu se itekako igra danas. Imao je lep prodor na početku utakmice, ali Kiprani znaju od koga preti najveća opasnost, pa su mnogo faulova napravili upravo na njemu. Vukao je napade ekipe po njegovoj strani, pokušavao da iznenadi Fabijana, ali kako je krenuo na početku, čini se da je u nastavku susreta pao i to se videlo u njegovoj igri. Zamenjen je u produžecima.

ALEKSA VUKANOVIĆ

Ispostaviće se da je Stanković pogrešio što ga je stavio u prvu postavu. Totalno odsečen, usamljen, bez rešenja, a i propustio je stopostotnu šansu. Svemu kumuje i mizerna minutaža od starta sezone, pa ni on sam kao da nije najbolje siguran u sebe. Ipak, odigrao je više od 90. minuta, ali bez ikakvog učinka. Borbenosti mu ne manjka, međutim, nije to dovoljno za napadača u ovakvim utakmicama. Zamenjen je Falćinelijem pred produžetke.

foto: EPA

DUŠAN JOVANČIĆ

Ušao je umesto Ivanića da pomogne Sanogu. Imao je solidan pokušaj koji je završio pored gola. Zanimljivo, nijedan minut nije odigrao do ovog duela, ni snaga mu nije saveznik, pa mu je i samopouzdanje na mnogo nižem nivou nego ranije, što je sasvim razumljivo.

DIJEGO FALĆINELI

Ocena - 5. Em ništa nije pokazao, em je promašio penal. Mnogi bi ga već sada prvim avionom vratili u Italiju.

ŽELJKO GAVRIĆ

Talenat kakav dugo nije viđen. Ušao je da bi ekipa dobila na svežini, a upravo on je mogao da bude junak meča kada je opalio po lopti sa distance. Centimetri su ga delili od gola, a Zvezda nikako ne sme da ga proda bar do zime, ali kako su ispali iz Lige šampiona, to se verovatno neće ostvariti.

DEJAN STANKOVIĆ

Otrežnjenje u pravom smislu te reči. Niko ne može da zameni Vladana Milojevića, pa ni Dejan Stanković. Neiskustvo se videlo na meču koji je morao da bude dobijen, pa makar onako na "mufte". Na prvu izmenu čekao je gotovo 80. minuta, a onda izveo najboljeg igrača na utakmici. Čini se da u ekipi više nema hemije koja je krasila toliko godina, a ni sam Stanković svojim izjavama i pomalo veštačko euforičnim ponašanjem ne može da poboljša to. Zvezda nema tim za Ligu šampiona i to je evidentno, a Stanković trenutno nije dorastao takvom rangu fudbala. Ali, ima vremena, početnik je.

foto: FK Crvena zvezda

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.