4 GODINE POSLE NESREĆE ŠAPEKOENSE JE OSVOJIO TITULU: Kapiten koji je preživeo pad aviona u suzama podigao trofej!
Foto: Printscreen/Youtube/JF FUT

fenomenalan uspeh

4 GODINE POSLE NESREĆE ŠAPEKOENSE JE OSVOJIO TITULU: Kapiten koji je preživeo pad aviona u suzama podigao trofej!

Klub koji je morao da krene od nule sada je uspeo da osvoji prvi pehar

Objavljeno:

Stvari se vraćaju na svoje mesto, a najtragičnijih klub na svetu slavi svoj prvi šampionski pehar posle tragedije zbog koje je plakao ceo svet! Fudbaleri brazilskog Šapekoensea osvojili su sedmu titulu saveznog prvaka.

U finalu su u nedelju pobedili Bruskve rezultatom 1:0, a trofej je podigao kapitan Alan Rušel koji je jedini 19. novembra 2016. bio jedan od preživelih u tragičnoj avionskoj nesreći u Kolumbiji.

On je jedini koji je i dalje aktivan igrač od samo trojice fudbalera koji su preživeli nesreću.

Iako je imao ponudu Avaija koji zajedno s Šapekoenseom igra u brazilskoj Serije B, Rušel je odlučio ostati. Uz to, igrača je kritikovao deo navijača zbog čega je nakon finala imao potrebu da kaže nekoliko stvari.

- Bilo je teških trenutaka unutar kluba i jako me emotivno pogodilo osvajanje titule. Svi koji me znaju svesni su onoga šta sam prošao i kroz šta prolazim. Svi znaju finansijsku situaciju u klubu i da je bilo do novca, kako mnogi govore, već bih otišao iz kluba - rekao je Rušel koji je zajedno s Netom i Džeksonom Folmanom bio jedini preživeli na tragičnom letu 2016. godine.

Iako su u prvom delu sezone bili poslednji na tabeli, u Šapekoenseu su podigli nivo forme i ušli u doigravanje, a naposletku i u finale takmičenja.

- Ponosan sam na ovu grupu igrača i na to što sam njen lider. Puno smo patili na početku, ali sada smo došli tamo gde zaslužujemo - zaključio je Rušel.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.