Partizan i Olimpijakos - ima neka tajna veza!
FK Olimpijakos u Humskoj, Foto: Filip Plavčić

BRAĆA SA ZVEZDOM, A SARAĐUJU S PARTIZANOM

Partizan i Olimpijakos - ima neka tajna veza!

Obratite pažnju samo na to koliko je igrača igralo i za crno-bele iz Beograda i za crveno-bele iz Atine

Objavljeno:

Već smo vam pisali o tome da Partizan teži da angažuje Svetozara Markovića i Nikolu Čumića na pozajmicu iz Olimpijakosa, mogao bi da bude uspešan i zbog prethodnih poslova sa najvećim grčkim klubom.

Crno-beli su iz Pireja doveli Sašu Zdjelara, prvo na pozajmicu početkom 2018, a šest meseci kasnije otkupili su njegov ugovor. Defanzivni vezista, sa trofejom svetskog prvaka za igrače do 20 godina, nije jedini primer dolaska u Partizan iz Olimpijakosa, podseća Sportski žurnal.

Saša Zdjelar
Saša Zdjelar foto: Starsport©

Zdjelar se odlično pokazao, odmah je postao standardan, brzo i uzdanica Partizana, bez koga tim ne može da se zamisli.

Marko Janković stigao je polovinom 2016. i među crno-belima oživeo karijeru. Za tri sezone reprezentativac Crne Gore postao je jedan od najboljih igrača Parnog valjka, početkom 2019. otišao je u SPAL, odakle je kasnije poslat na pozajmicu u Krotone.

Brbić protiv Bilbaa
Brbić protiv Bilbaa foto: AP

Petar Grbić je došao na pozajmicu polovinom 2013. pošto je prvo igrao za OFK Beograd, gde ga je Olimpijakos prvo prosledio. Crnogorac se dobro pokazao na početku u Partizanu, jedan je od zaslužnih i za ulazak u Ligu Evrope 2014, kao i titulu 2015. Grbić je napustio Humsku 2016. ostvarivši transfer u turski Ahisar.

Više prelazaka bilo je u suprotnom pravcu: Ljubomir Fejsa, Marko Šćepović i Uroš Đurđević crno-beli dres Partizana zamenili su za crveno-belu opremu Olimpijakosa. Bili su to unosni transferi, pogotovo Fejse i Đurđevića...

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.