AKO OVAKO NASTAVE, IGRAČI ZVEZDE I PARTIZANA ĆE PAPRENO KOŠTATI SVOJE KLUBOVE: U pitanju je 32.500.000 evra!
Fudbaleri Zvezde i Partizana u doba korone, Foto: Profimedia, Starsport©

PAŽNJA, PAŽNJA

AKO OVAKO NASTAVE, IGRAČI ZVEZDE I PARTIZANA ĆE PAPRENO KOŠTATI SVOJE KLUBOVE: U pitanju je 32.500.000 evra!

Ako se naredne nedelje dogodi ono što se u ponedeljak desilo Nikoli Krstoviću iz Crvene zvezde, srpski fudbal bi mogao da pretrpi posledice od kojih se nikada ne bi oporavio

Objavljeno:

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana u našoj zemlji važe za superstarove. Na svakom koraku ih neko zaustavlja, moli za "selfije", autograme, pokoju reč.

To je nešto na šta su već navikli, a i očekivali kada su potpisivali za dva najveća srpska kluba, ali sve to je malo utihnulo tokom pandemije koronavirusa, pošto i sami igrači moraju da se paze od zaraze.

Međutim, kako se može videti na samim Instagram nalozima pojedinih fudbalera, a i putem drugih kanala načuti, sami fudbaleri dva najveća srpska kluba se i ne pridržavaju toliko ovih propisanih mera.

U ponedeljak se pojavila vest da je mladi Nikola Krstović iz Crvene zvezde pozitivan na Covid-19. Napadač crveno-belih zarazio se tokom obaveza u mladoj reprezentaciji Crne Gore. On će narednih 14 dana, koliko je obavezan da bude u karantinu, provesti u izolaciji u Crnoj Gori. Ono što je najvažnije, jeste da se Krstović dobro oseća, tako da bi trebalo uskoro da bude sve u redu.

Nikola Krstović
Nikola Krstović foto: Starsport©

Ono što se sada postavlja kao problem je, šta bi bilo da se ovaj pozitivni test nije dogodio sada, već naredne sedmice, kada Crvena zvezda igra meč 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona?

Iako Krstović nije ključni igrač ove ekipe, niti bi uopšte bio u planu za meč sa Omonijom, bar ne kao starter, svima je dobro poznato šta se dogodilo klubovima sa tzv. Kosova, koji su izbačeni, i Željezničaru iz BiH koji umalo da pretrpi tu sudbinu.

Posebno "kosovske" ekipe su pretrpele pravi pakao, jer im je ogroman broj igrača bio pozitivan, pa su praktično ostali bez prilike da se bore za dalji plasman.

No, pošto su oni već bili i svesni da bi teško uspeli da se dokopaju grupne faze bilo kog od dva evropska takmičenja, njima to i nije predstavljalo toliki problem.

Sa druge strane, naša dva najveća kluba, koja su nas navikla u poslednjim sezonama na "evropske jeseni", upala bi u ozbiljan problem kada bi im se tako nešto dogodilo.

Naime, Crvena zvezda je prethodne sezone od Lige Evrope inkasirala oko 26.000.000 evra, krucijalnih za funkcionisanje kluba, dok je Partizan od učešća u Ligi Evrope zaradio ne malih 6.500.000, pritom je za 10.000.000 prodao Strahinju Pavlovića koga je tamo ispromovisao.

foto: Wikipedia

Dakle, izuzimajući Pavlovićevu cifru za koju je otišao, naša dva kluba su srpski fudbal prethodne sezone učinila bogatijim za 32.500.000 evra.

Ako se pitate zbog čega vam sve ovo pišemo, sada ćemo i to da objasnimo. Šetajući gradom, krstareći društvenim mrežama, gledajući ponašanje fudbalera, dolazi se do zaključka da se u Srbiji pravila oko socijalnog distanciranja i sportskog karantina u doba pandemije i ne poštuju baš najbolje.

Tokom letnjih priprema, fudbaleri jednog od naša dva najveća kluba išli su kolektivno po ručkovima na jednoj srpskoj planini, igrači drugog su često fotkani kako sede po kafićima, dok su naši novinari po beogradskim restoranima naletali na mnoge od njih iz oba tabora.

Takođe, u ponedeljak uveče, bivši fudbaler Crvene zvezde Nemanja Radonjić otvorio je jedan kafić u Beogradu, na kom su bile mnoge ličnosti iz sveta džet-seta, ali i nekolicina fudbalera, prvenstveno onih Partizanovih.

 Nemanja Radonjić
Nemanja Radonjić foto: Starsport©

Ne dao nam bog, ne samo zbog zdravlja, već i zbog novca, da se takvo ponašanje fudbalera obije o glavu njihovim klubovima naredne nedelje, jer ukoliko se, primera radi, nijedan klub ne bude plasirao bar u Ligu Evrope, naš fudbal će izgubiti mnogo više od samog novca.

Izgubili bismo priliku da se borimo za UEFA koeficijent, gde nam je praktično neophodno da posle ove sezone završimo na 15. mestu (nismo preterano daleko), kako bi naši klubovi nastavili da igraju Ligu Evrope, a da ne budu osuđeni na treći rang evropskog fudbala u nastajanju - Ligu konferencija.

Naravno, vrhovni argument koji govori u prilog tvrdnji da moraju da se čuvaju definitivno je zdravlje fudbalera, ali i njihovih porodica, pa onda i zaposlenih u klubovima.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.