DŽINOVSKI ORLOVI: Reprezentacija Srbije je najviša ekipa u istoriji fudbala? (VIDEO)
Fudbalska reprezentacija Srbije, Foto: FSS

5 IGRAČA PREKO 190 cm od 1. minuta

DŽINOVSKI ORLOVI: Reprezentacija Srbije je najviša ekipa u istoriji fudbala? (VIDEO)

Fudbalska reprezentacija Srbije igra meč sa Rusijom u okviru 1. kola Lige nacija, a mi smo naišli na više nego interesantan podatak

Objavljeno:

U Moskvi, na stadionu Dinama, u toku je utakmica 1. kola Lige nacija, na kojoj su se sastali Rusija i Srbija.

Naša reprezentacija imala je dobro prvo poluvreme, primila, kao i uvek, glup gol u drugom, taman kad smo se ponadali. No, nije to ovde tema.

Ovde je tema podatak na koji smo naleteli tokom poluvremena, a koji se tiče visine fudbalera za koje se odlučio Ljubiša Tumbaković.

Naime, prosečna visina 11 momaka koji su izašli na teren u Moskvi od prvog minuta je 189 centimetara, dok čak pet fudbalera ima 190 ili više. Uz to, još dvojica imaju 189, dok su najniži Darko Lazović i Dušan Tadić sa po 181.

Najviši fudbaler je Nemanja Milenković sa 195 cm.

Inače, na Svetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine, naš tim je bio najviši sa prosečnom visinom od 186 (iza nas su ostali Šveđani, Islanđani, Danci, Hrvati), dok je trenutno u UEFA klupskim takmičenjima najviša ekipa Kopenhagena sa prosečnom visinom od 186.

Više od pola ove ekipe očigledno može da lagano konkuriše za pozicije košarkaških plejmejkera, bekova, pa ćak i nižih krila, ali svi se mi nadamo da će u bliskoj budućnosti biti malo bolja i u fudbalu. Posebno pošto nam u susret dolazi baraž za odloženi EURO.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.