DAN D ZA MESIJA! Argentincu se nudi nešto neviđeno u istoriji svetskog fudbala!
Leo Mesi, Foto: EPA/ ANDREU DALMAU

svi čekamo epilog

DAN D ZA MESIJA! Argentincu se nudi nešto neviđeno u istoriji svetskog fudbala!

Naime, Mesi nema nameru ostati u Barseloni, iako mu Bartomeu namerava ponuditi novi, poboljšani dvogodišnji ugovor.

Objavljeno:

Horhe Messi, otac Lionela Mesija, juče je oko 17 sati po srednjeevropskom vremenu privatnim avionom iz Rosarija poleteo za Barselonu. Cilj njegovog dolaska je današnji sastanak s predsednikom Bardelone Đozepom Bartomeuom na kojemu će dvojac raspravljati o sudbini najboljeg fudbalera sveta.

Oko 8 sati ujutro Horhe Mesi je sleteo na katalonski aerodrom gde ga je dočekala gomila novinara.

Mesijev otac je ujedno i njegov agent, a u Barseloni želi isposlovati Leov odlazak. Naime, Mesi nema nameru ostati u Barseloni, iako mu Bartomeu namerava ponuditi novi, poboljšani dvogodišnji ugovor.

Iako je Barselona započela predsezonske treninge, Mesi se nije pojavio na njima, kao ni na klupskim testiranjima na koronavirus za što će biti drastično kažnjen prema klupskom pravilniku.

Tata Mesi želi sina izvući iz okova Kamp Noua, Bartomeu će mu ponuditi novi dvogodišnji ugovor

Prošle nedelje Leo Mesi je izazvao potres u fubalskom svetu zatraživši da ode iz Barselone i to kao slobodan igrač, pozivajući se na klauzulu da to može napraviti godinu dana pre isteka ugovora. Barselona je to odbila, pravnici katalonskog kluba smatraju da Argentinac klauzulu nije iskoristio na vreme, još u junu, i da sad može otići samo ako za njega neko plati 700 miliona evra.

Premda su stavovi dve strane totalno suprotni, Bartomeu ne želi ostati bez najboljeg igrača na svetu bez ispaljenog metka i to još besplatno. Bartomeu će na sastanku predložiti da Mesi potpiše novi ugovor i ostane i dalje član Barselone te sve drugo smatra neprihvatljivim.

Dan D evropskog fudbala

Španski mediji su s obzirom na značaj događaja ovaj sastanak nazvali ključnim u rešavanju sage i nazvali ga Danom D španskog, ali i evropskog fudbala.

Siti, Juventus i PSG, klubovi koji bi doveli Mesija, čekaju ishod sastanka, ali prema informacijama koje imamo najveći favorit za dovođenje najboljeg igrača na svet je prvak Engleske.

Ono što Pep i City nude Mesiju neviđeno je u svetu fudbala

Pep Guardiola i Mesi su u Barseloni napravili revoluciju u fudbalu i katalonski trener insistira na dovođenju igrača koji mu je doneo slavu. Siti sa novcem problema nema, tako da i ne čudi nestvarna ponuda Građana. Španski mediji pišu kako je argentinski čarobnjak s grupacijom Siti dogovorio nešto neviđeno u istoriji fudbala.

Priča se da su Mesi i ljudi koji vode engleski klub dogovorili saradnju vrednu 700 miliona evra i idućih pet godina. Argentinac bi kao ''radnik'' Siti grupacije prema ugovoru proveo tri godine na Etihadu, da bi onda karijeru mirno završio u američkoj filijali Sitija, New York Cityju. Prema tom ugovoru Mesi bi uz redovnu platu i bonuse dobio i znatan deo u vlasničkoj strukturi Siti grupacije.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.