INFORMACIJA PRAVO IZ FSS: Posle Matića još dvojica igrača se opraštaju od reprezentacije!
Foto: EPA

očekivane odluke

INFORMACIJA PRAVO IZ FSS: Posle Matića još dvojica igrača se opraštaju od reprezentacije!

To je potvrdio za javnost sportski direktor FSS-a Vladimir Matijašević

Objavljeno: 09:22h

Srbija i dalje pokušava da svari informaciju da je Nemanja Matić završio reprezentativnu karijeru, ali on je tek prvi iz plejade asova koji više neće nositi nacionalni dres.

Doduše, neki će igrati još samo malo, ali će i oni ubrzo objaviti kraj reprezentativne karijere. U pitanju su Antonio Rukavina i kapiten Aleksandar Kolarov, potvrdio je to za list "Danas" sportski direktor reprezentacija Vladimir Matijašević.

foto: Starsport©

- Moraćemo uskoro da tražimo rešenje za pozicije i desnog i levog beka. Antonio Rukavina mi je rekao da ima problem s dalekim putovanjem iz Kazahstana. On ima 36 godina i očekivano je da se oprosti od reprezentacije. I Aleksandar Kolarov će ubrzo napuniti 35 godina, i on mi je takođe rekao da će se uskoro povući. On će to uraditi po završetku ciklusa, odnosno posle Evropskog prvenstva ili možda i ranije, ako se ne plasiramo. Kolarov mi je kao profesionalac najavio svoju odluku koja je, kad sve pogledate, potpuno logična u njegovim godinama - rekao je Matijašević za "Danas".

Njihov najavljeni oproštaj od reprezentacije i nije toliko neočekivan, s obzirom da je Rukavina hteo još posle Mundijala u Rusiji da se oprosti od nacionalnog tima, a svakako je narod očekivao ranije da će se oprostiti njih dvojica nego Matić, međutim, as Junajteda ih je pretekao na razočarenje većine.

foto: Starsport©

Takođe, jedna od tema razgovora je opet bilo nepozivanje Luke Milivojevića za mečeve Lige nacija, a Matijašević kategorički demantuje da je selektor Tumbaković precrtao kapitena Kristal Palasa i za mečeve baraža protiv Norveške.

- Ja se iskreno nadam da će igrati, mada je to prvenstveno pitanje za selektora. Mi smo na vezi i nema tu nikakvih problem - poručio je Matijašević.

Sve u svemu sledi velika smena generacija u srpskom nacionalnom timu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.