LEGENDA PARTIZANA DOBILA ULICU U BEOGRADU: Čuvena je njegova izjava - "zar zbog fudbala da izgubim mladost?"
Foto: Youtube / Printscreen

gest za pohvalu

LEGENDA PARTIZANA DOBILA ULICU U BEOGRADU: Čuvena je njegova izjava - "zar zbog fudbala da izgubim mladost?"

Zoran Dimitrijević je rođen 28. septembra1962. godine u Beogradu. S 13 godina došao je u Partizan gde je ostao narednih jedanaest godina, prošavši sve selekcije, sve do prvog tima

Objavljeno:

Zoran Dimitrijević, legendarni Čava, preminuo je u Nantu 2006. godine, a ovih je dana dobio ulicu u naselju Umka, u mestu koje pripada općini Čukarica.

Dimitrijević je rođen u Beogradu, a s ponosom je voleo uvek da ističe kako je to na Zvezdari, tačnije na Bulbuderu. Tokom karijere nosio je boje subotičkog Spartaka, Dinama iz Zagreba, a onda i Dižona, Nanta i Valensijena.

Gde god da je igrao Čava je bio jedan od najomiljenih igrača. Napunio je tek trideset kada je 1992. godine doživio tešku saobraćajnu nesreću. Bio je šesnaest dana u komi, dobio je do tada najvažniju utakmicu, preživeo je, ali morao je reći „zbogom” fudbalu.

Zoran Dimitrijević je rođen 28. septembra1962. godine u Beogradu. S 13 godina došao je u Partizan gde je ostao narednih jedanaest godina, prošavši sve selekcije, sve do prvog tima. Najveći deo karijere proveo je u beogradskom Partizanu, odigrao je i sezonu u Spartaku, a 1987. je došao u Dinamo u kojem je odmah postao ljubimac navijača. U plavom dresu odigrao je nekoliko nezaboravnih utakmica, a možda najbolja bila je protiv Veleža u prvom kolu sezone 1987/88 kad je i posao ljubimac Dinamovih navijača. Plenio je driblinzima, ali zbog ljubavi prema životu koja je nadmašivala onu prema fudbalu i sportskim obavezama nije napravio karijeru skladnu svom talentu.

Pokojni Čava bio je jedan od najvećih fudbala boema što se najbolje očitava u njegovoj legendarnoj izjavi iz ranih osamdesetih godina: "Zar zbog fudbala da izgubim mladost!?"

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.