IMPRESIVNO: Čak 10 fudbalera Zvezde na spisku reprezentacije Srbije!
Foto: Starsport©

potencijal

IMPRESIVNO: Čak 10 fudbalera Zvezde na spisku reprezentacije Srbije!

Cilj naše reprezentacije do 21 godine je plasman na Evropsko prvenstvo koje će se održati sledeće godine u Sloveniji i Mađarskoj

Objavljeno:

Posle dužeg vremena, ponovo će se okupiti mlada i omladinska reprezentacija Srbije, a čak deset fudbalera Crvene zvezde našlo se na dva spiska selektora.

Deo mlade reprezentacije za kvalifikacione mečeve protiv Letonije u gostima (4. septembar) i Bugarske kod kuće (8. septembar) biće Njegoš Petrović, Veljko Nikolić i Željko Gavrić. Cilj naše reprezentacije do 21 godine je plasman na Evropsko prvenstvo koje će se održati sledeće godine u Sloveniji i Mađarskoj. Do sada su talentovani srpski fudbaleri na šest mečeva osvojili sedam bodova i nalaze se na četvrtom mestu u grupi, iza Rusije, Poljske i Bugarske.

foto: Starsport©

Petrović je do sada nastupio osam puta za naš nacionalni tim, Gavrić je to učinio dva puta, a Nikolić će imati priliku da u utakmicama koje slede upiše prve minute u mladoj reprezentaciji, što je logičan sled događaja, s obzirom da je mladi vezista, kao i dvojica saigrača sa spiska, prošao sve juniorske selekcije Srbije.

Spisak za mini-pripreme objavio je i selektor omladinske reprezentacije Milan Lešnjak, a fudbaleri će trenirati u Kovilovu od 31. avgustu do 5. septembra. Na njemu se nalazi sedam naših bisera rođenih 2001. i 2002. godine. To su prvotimci Crvene zvezde - Strahinja Eraković i Andrija Radulović, kao i petorica fudbalera koji su na kaljenju u superligaških i prvoligaškim ekipama. Nikola Stajić i Aleksandar Lukić su u Grafičaru, Andrija Katić je u Budućnosti iz Dobanovaca, Martin Novaković je u Radu i Mateja Stojanović je u Žarkovu, a svi su odavno standardni reprezentativci.

(Espreso.co.rs / FK Crvena zvezda)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.