ESPRESO ANALIZA: Asano aikidom protiv letonskih batina! Natho letargičan, Miletić glavom već u drugom klubu!
Takuma Asano, jedna od retkih svetlih tački, Foto: Starsport©

zapažanja iz humske

ESPRESO ANALIZA: Asano aikidom protiv letonskih batina! Natho letargičan, Miletić glavom već u drugom klubu!

Partizan je dočekao RFS iz Letonije u Humskoj u okviru 1. kola kvalifikacija za Ligu Evrope, a ovo su zapažanja našeg reportera sa lica mesta

Objavljeno: 21:08h
Aleksa Radosavljević

Partizan je nekako uspeo da pobedi RFS, iako praktično od sredine prvog poluvremena nije imao nijednu pravu priliku, a jedini pogodak početkom drugog postigao je iz penala.

Iako je strelac bio Bibars Natho, utisak svih prisutnih ove lepe letnje večeri u Humskoj o njegovoj igri bio je loš kao skoro nikada do sad. Pored njega, bilo je još nekoliko igrača koji očito nisu bili u pravom ritmu, poput Nemanje Miletića, koji je zaista delovao kao da nije više glavom u Humskoj, iako praktično ne postoji nijedna zvanična ponuda za njega koja je prihvaena.

Savo Milošević će morati mnogo bolje da našteluje ekipu kako bi se domogao grupne faze Lige Evrope drugu godinu zaredom.

Vladimir Stojković

Praktično potpuno bez posla na ovom meču, izuzev nekoliko laganih lopti koje je uhvatio u visini svog peterca.

foto: Starsport©

Nemanja Miletić

Veoma nesiguran, dezorijentisan, loše ušao u utakmicu, ali kako je ona odmicala, uspevao je malo da uhvati ritam. Iz loža se moglo začuti "već je glavom u drugom klubu", na konto spekulacija da će možda napustiti Humsku ovog leta.

foto: Starsport©

Uroš Vitas

Sve što je ove večeri bilo do njega, uradio je na vrlo dobar način. Darko Lemajić nije ušao ni u jednu pravu priliku pored njega i Banjaka. Ono što se mora primetiti je da, za razliku od nekih drugih utakmica, nije bio toliko precizan u dugačkim dijagonalama kojima pronalazi krilne igrače. Prošla mu je samo jedna.

Maki Banjak

Od prvog meča podiže formu, pa je tako protiv Letonaca ove večeri odigrao praktično nepogrešivo. U nekoliko navrata je čak i postavljao odbranu, doduše na engleskom jeziku. Čini se da bi mogao da bude veliko pojačanje, ali treba sačekati i neke ozbiljnije rivale od defanzivno nastrojenih Letonaca.

foto: Starsport©

Slobodan Urošević

Sa par nesigurnih dodavanja ušao u meč, ali se iskupio sa nekoliko intervencija. Išao je čak i na suprotnu stranu da pomogne, ali njegov doprinos u napadu bio je više nego skroman.

Saša Zdjelar

U uvodnih 30-ak minuta imao je nekoliko neuspešnih dodavanja, ali čim se konsolidovao, bio je jedan od najboljih na terenu. Posebno u drugom poluvremenu, kada je pored njega prošla doslovno jedna lopta.

Aleksandar Šćekić

Zdjelarov idealan "partner u zločinu", u drugom poluvremenu je imao jednu malu grešku koja ničime nije rezultirala, a do tad i od tad bio je praktično savršen. Ako to uopšte može da se kaže posle utakmice sa letonskim klubom.

foto: Starsport©

Bibars Natho

Poprilično letargičan, nekreativan, doduše i bez puno prostora i lopti da nešto napravi, ali kada god ju je imao u prvom poluvremenu u svom posedu, nije uradio praktično ništa. Propustio je i stopostotnu šansu sredinom prvog dela posle odličnog dodavanja Asana. Iako veoma loš, njegov pogodak sa kreča je rešio meč.

Filip Stevanović

Protiv ovako fizički snažne ekipe nije uspeo da pokaže ni delić svog potencijala. Probao je Milošević da mu zameni strane sa Asanom, kao i svaki put kada nekom od njih dvojice treba više prostora, ali za mladog Stevanovića ove večeri ga nije bilo. Srećom po crno-bele, u jednom momentu ga je na sekundu izgradio, pokušao da centrira, a posle njegovog pasa, lopta je pogodila u ruku jednog igrača RFS-a, sudija je pokazao na belu tačku i praktično je taj momenat rešio meč.

Takuma Asano

Ubedljivo najsvetlija tačka u ekipi crno-belih. I kada je bio na desnoj strani, a i kada se zamenio sa Stevanovićem i otišao na levu, napravio je ubedljivo najviše u napadu, imao jedan sjajan šut iz daljine i dodavanje za Natha, koje ovaj nije iskoristio. O njegovom defanzivnom zalaganju iako je ofanzivni vezista, više ne treba uopšte trošiti reči. Slobodno možemo da kažemo da je japanski aikido ove večeri bio jači od letonskih batina. Iako bez konkretnog učinka u vidu gola ili asistencije, prema našem mišljenju on je igrač utakmice.

foto: Starsport©

Umar Sadik

Retko ko ga je "prebio" koliko igrači RFS-a otkako je došao u Partizan. Posle svakog njegovog kontakta sa loptom štoperi gostiju Žiga Lipušček i Vitalijs Jagodinskis su mu bili na leđima, besomučno ga udarajući. Nije imao praktično nijednu priliku, što je za njega prava retkost, osim onu posle driblinga, prošao je petoricu, ali otišao previše ukoso. No, učestvovao je u akciji pre penala za crno-bele, kada je izneo igrača na leđima, dodao loptu Stevanoviću, koji je potom iznudio najstrožu kaznu..

foto: Starsport©

Izmene: Sejduba Suma, Milan Smiljanić, Denis Stojković - nisu bili na terenu dovoljno da bi išta napravili, iako Suma umalo da posle prvog kontakta sa loptom postigne gol sa 25 metara.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.