HRVAT PIŠTOLJEM KRENUO NA LEGENDU PARTIZANA: Šuker ga je goloruk savladao, umešala se i hrabra supruga...
Davor Šuker, Foto: Zorana Jevtić

PRELUDA PRIČA

HRVAT PIŠTOLJEM KRENUO NA LEGENDU PARTIZANA: Šuker ga je goloruk savladao, umešala se i hrabra supruga...

Bivši fudbaler Dinama i crno-belih Vlada Čapljić prisetio se neverovatne anegdote iz Zagreba...

Objavljeno:

Vlada Čapljić, nekadašnji fudbaler Partizana, koji je posle igrao i za Dinamo, prisetio se u razgovoru s kolumnistom Monda Nebojšom Petrovićem nekih ludih detalja iz vremena dok je nosio dres zagrebačkog kluba.

Osobito se široko nasmešio kada se setio nezaboravne i javnosti nepoznate scene koju je proživeo uz Davora Šukera, odnosno scene sa vozačem tramvaja koja je, srećom, završila bez stubaca na stranicama crne hronike.

- Obojica smo bili povređeni i išli smo kod nekakvog nadrilekara da nam to pogleda i da nam da nekakve trave. Šuker me čekao ispred stadiona Maksimir i kada sam pokušao da sednem u njegov automobil, niski Pežo, on je iznenada krenuo. Poklekao sam, pogledao šta je bilo, pa pokušao opet da uđem u vozilo. Međutim, Šuker je ponovo krenuo. Upitao sam ga: 'Davore, što ti je? Polomićeš mi noge! A on mi je na to ukazao da se vozač tramvaja nalazi iza automobila i da ga pokušava udariti.

- I, istina, stajali smo na tramvajskim šinama. Pogledao sam prema njima, zamolio vozača da pričeka trenutak da uđem u automobil i u tom sam se trenutku našao u visini vrata tramvaja. Vozač je na to pokušao da me udari nogom. Refleksno sam ga uhvatio za nju, pa je preko stepenica pao na beton. Kako je pao, tako mu je ispao pištolj! Imao je pištolj - započeo je tu ludu priču Čapljić.

- Tu smo shvatili koliko je sati. Doduše, Davor je čak izašao iz automobila i krenuo prema njemu, no stao sam da ga smirujem budući da je vozač bio naoružan. Smirivao sam i njega, objašnjavao mu da živim od fudbala, okupili su se i brojni ljudi. I tačno kada sam uspeo da sve spustim na zemlju, vozaču je doletela vrećica u glavu! - kazao je Čapljić.

- Okrenuo sam se da vidim ko ga je udario, a kada tamo, moja vlastita supruga! Videla je pri povratku sa pijace da se nalazim u nevolji i odlučila je da se umeša. Davor i ja smo se pogledali i u tom trenutku rekli: Ako ovo sada preživimo, dobro je. Na kraju je ispalo smešno jer je vozač odustao od obračuna i seo natrag u tramvaj uz reči: Vi jednostavno niste normalni - prepričao je Čapljić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.