ZVEZDA PREŽIVELA MANGUPARIJU IZ SUBOTICE: Ben u centru pažnje, crno-beli Nikolić namučio srpskog šampiona!
Foto: Starsport©

superliga srbije, 4. kolo

ZVEZDA PREŽIVELA MANGUPARIJU IZ SUBOTICE: Ben u centru pažnje, crno-beli Nikolić namučio srpskog šampiona!

Sva dešavanja sa ovog meča pratili ste uz "lajv-blog"

Objavljeno: 23:10h
Blažo Komnenić

Crvena zvezda je pobedila Spartak u odličnoj utakmici na stadionu „Rajko Mitić“ rezultatom 3:2. Sada je vreme da se polako okrenu misli ka Evropi i duel prvog kola kvalifikacije za Ligu šampiona, koji je na programu u naredni utorak.

Današnji meč je obeležio El Fardu Ben, koji je igrao na poziciji lažne „devetke“ – bio je dvostruki strelac, promašio penal i skrivio jedan isped svog gola. Definitvno centralna figura utakmice. Zvezda je uz mnogo napora uspela da savlada mangupariju iz Sprataka.

Gleldali smo veoma sadržajno prvo poluvreme, a glavni utisak na sablasno praznoj Marakani je pristup izabranika Vladimira Gaćinovića.

Spartak je od prvog minuta ušao motivisano, bez respekta i sa željom da igra fudbal. Moglo je to da im se isplati već u drugom minutu. Pankov je loše vratio loptu Borjanu, golman Zvezde ispucao tačno do Nikolića, ali je napadač Partizana na pozajmici u Subotici promašio gol crveno-belih. Nije dugo trebalo Nikoliću da ponovo zapreti. Posle samo dva minuta Borjan je odlično reagovao na udarac raspoloženog igrača Spartaka.

foto: Starsport©

Trebalo je Zvezdi dobrih deset minuta da poveže konce igre. Borjan je rečima pokušavao da prodrma ekipu, što mu je na kraju uspelo. Najzaslužnij za to je Aleksandar Katai, čovek koji pravi očiglednu razliku na superligaškim utakmicama. „Desetka“ Zvezde kao da se pretplatila na prečke ove sezone. Ponovo je sa distance pogodio okvir gola protivnika. Isprobao je još nekoliko puta svoj sjajni šut, ali nije uspeo da matira Dujmovića.

Krenuli su crveno-beli da kruže oko gola Spartaka, a nesmotren potez Dunđerskog je mogao skupo da košta Gaćinovićeve momke. Desni bek Subotičana je povuka za dres Rodića u kaznenom prostoru, a sudija Đorović je pokazao na belu tačku.

Odgovornost je preuzeo Ben , međutim Dujmovića je pročitao gde će šutirati napadač sa Komorskih ostvra, pa je tako sačuvao svoj tim, ali samo do 32. minuta. Ovoga puta Ben je bio neumoljiv, odlično je pobegao čuvaru i lagano materijalizovcao pravovremen pas Rodića.

foto: Starsport©

Taman kad smo pomislili da su crveno-beli slomili rivala, usledila je fenomenalna akcija Spartaka. Dva minuta nakon primljenog gola na semaforu je pisalo 1:1. Srećeković je sjajno centrirao, Nikolić majstorski golavom spustio loptu tačno na nogu Tufegdžiću, a Zvezdino dete je bez problema matiralo Borjana.

Agresivno su Stankovićevi puleni ušli u nasavak utakmice. Pritisli su rivala, tražili šansu, a najbolju su imali ponovo posle centašuta Rodića. Odlično je Nikolić proigrao levog beka crveno-belih, koji je našao Gobeljića na drugoj stativi, međutim Zvezdin „gardista“ nije uspeo da uposli Bena. Deset minuta kasnije ponovo je Ben bio u prilici, skoro pa presliakna akcija, koja nije pretvorena u gol samo zahvaljujući sjajnoj reakciji odbrane Spartaka.

foto: Starsport©

Treća sreća Benu je donela novi pogodak. Petrović je raspalio po lopti sa 25 metara, loše je reagovao golman Dujmovića, koji je odbio do napadača Zvezde, a ovaj je predatorski reagovao i ako doveo srpskog šampiona u vođstvo. Pet minuta kasnije je usledio novi gol Zvezde. Osporavani Tomane je konačno probio maler i upisao se u listu strelaca. Katai je izveo koroner, Pankov prebacio na drugu stativu, a Portugalac je sproveo loptu u mrežu.

Delovalo je da smo videli sve od Spartaka i da su crveno-beli prelomili meč, međutim, usledio je odgovor Subotičana. Ben je napravio nesmotreni faul u kazenom prostoru svog tima, a Nemanja Nikolić je sigurno realizovao jedanaesterac.

foto: Starsport©

Kraj meča su obeležili povratnički minuti Kange, koji je dobio aplauze malobrojnih na stadionu. Pokazao je omaleni vezista koliko ume. Nekoliko sjajnih lopti je nagovvestilo da će Gabonac biti od velike pomoći Dejanu Stankovću u nastavku sezone.

Crvena zvezda – Spartak Subotica 3:2 (1:1)

Stadion: „Rajko Mitić“

(Bet publike)

Sudija: Nikola Đorović

Crvena zvezda: Borjan, Rodić, Degenek, Gajić (od 46. Gobeljić), Pankov, Nikolić, Petrović (od 65. Tomane), Vulić, Katai (od 81. Kanga), Gavrić (od 46. Spiridonvić), Ben.

Spartak Subotica: Dujmović, Milošević, Ivančević, Tekiješki, Ivančević, Dunđerski, Šimura, Marčić (od 66. Jočić), Tufegdžić, Srećković (od 50. Savković). Bjelović, Nikolić.

Strelci: Ben 32, 65, Tomane 70 (Zvezda) Tufegdžić 34, Nikolić 72 (Spartak)

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Sva dešavanja sa ovog meča pratili ste uz "lajv-blog".

90. minut - Kraj meča: C. Zvezda - Spartak 3:2 (1:1)

80. minut - Kanga ponovo na terenu! Katai je izašao, a novo pojačanje Zvezde će nakon više od dve godine ponovo zaigrati u dresu srpskog šampiona.

72. minut - GOL: Ludilo na Marakani! Ben je napravio penal, a realizovao ga je sigurno Nemanja Nikolić.

67. minut - GOL: Tomane odmah po ulasku u igru postiže gol i sada je 3:1!

65. minut - GOL: Ponovo Ben! Prvo je Petrović šutirao sa distance, a crveno-beli Afrikanac ispratio kiks golmana i lako smestio loptu u mrežu.

55. minut - Nema golova u nastavku. Spartak odoleva napadima srpskog šampiona, ali gosti nisu došli da se brane, već čekaju svoju šansu iz kontre.

1 / 8 Foto: Starsport©

45. minut - Kraj prvog poluvremena: C. Zvezda - Spartak 1:1

33. minut - GOL: Spartak je odmah izjednačio! Tufegdžić je strelac, a Nemanja Nikolić je imao ulogu asistenta.

32. minut - GOL: Ben se iskupio za promašeni jedanaesterac i na asistenciju Rodića smešta loptu u mrežu za 1:0!

25. minut - Penal za Zvezdu! Srećković je naivno oborio Rodića, ali Ben nije uspeo da iskoristi najstrožu kasnu, pošto mu je Dujmović pročitao nameru.

20. minut - Konsolidovala se ekipa Dejana Stankovića, zaigrala bolje i stvorila nekoliko šansi u kratkom vremenskom roku.

6. minut - Ofanziva Spartaka na početku meča. Imali su tri vrlo dobre prilike već na startu i stavili Milana Borjana na ozbiljne muke.

19.00 - Počela je utakmica!

SASTAVI

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.