MILOŠEVIĆ O ONIMA ŠTO SU "POLETELI": Neki su se osetili nedodirljivim, a takvih kod nas ne sme da bude!
Foto: Espreso

spustio ih na zemlju

MILOŠEVIĆ O ONIMA ŠTO SU "POLETELI": Neki su se osetili nedodirljivim, a takvih kod nas ne sme da bude!

Trener Partizana o predstojećem meču u Surdulici

Objavljeno: 14:18h

Savo Milošević je prodrmao ekipu u meču s Javorom posle loših mečeva protiv Napretka i Novog Pazara, a isti recept će verovatno primeniti i za predstojeći duel s Radnikom u Surdulici.

Na konferenciji za medije pred put na jug Srbije trener Partizana je ponovo ostavio utisak da neki raniji "sigurni starteri" i na ovom meču će se naći na klupi baš kao što je to bilo sa Miletićem, Ostojićem, Nathom i Uroševićem protiv Javora.

- Prošle sezone naš tim se maltene unapred znao, što je u neku ruku bilo dobro, ali nam je s druge strane napravilo problem. Neki igrači su se osetili nedodirljivim. Moramo jasno da pokažemo da nema nedodirljivih. Pokazaćemo da će igrati samo oni koji su spremni da odgovore svim zadacima - rekao je Milošević.

foto: Espreso

Nije hteo poimence da navodi kome (i) šta zamera, ali sastav tima u prošlom i odabir igrača za predstojeće kolo navodi na zaključak da je najveće kritike trpela odbrana. Zato zbog promena u toj liniji tima ponovo će Lutovac na poziciju desnog beka.

- Igramo ofanzivno, što poslednjoj liniji stvara probleme. Stvar je opredeljenja koji profil igrača ćete koristiti u odbrani, da li su oni ofanzivni, ali ne smete zanemariti zadatke u defanzivi. Siguran sam da Lutovac može kvalitetno da igra beka, ali se povredio tokom zimskog boravka u Turskoj, nismo imali prilike da ga probamo tokom proleća, međutim, prošao je letnje pripreme i na našem terenu, protiv Javora, izgledao dosta dobro. Sad ga čeka teži ispit, da sve što je radio protiv Ivanjičana ponovi u gostima. Bitno je da nam svi igrači budu maksimalno spremni, jer uskoro počinju kvalifikacije za Ligu Evrope - objašnjava Milošević.

Letnje pojačanje Maki Banjak je debitovao u prošlom meču protiv Javora, ali nije isto igrati na "tepihu" u Humskoj i na uglavnom lošim terenima na drugim stadionima u Srbiji.

foto: Espreso

- Maki nije ni u Sloveniji imao priliku da na strani igra uvek po idealnim podlogama. Insistirali smo da ga dovedemo baš zato što poznaje prilike na Balkanu, nije mu potreban period prilagođavanja u tom smislu. Nije došao iz Afrike. Osim njega, imamo još dva centarhalfa, a možemo da koristimo Nemanju Miletića na nekim utakmicama, plus je Aleksandar Šćekić je u Turskoj četiri ili pet susreta dejstvovao u centru odbrane. Ako nam centarhalfovi donesu stabilnost biće tako, u suprotnom moraćemo da tražimo druga rešenja - rekao je Milošević.

Od svih igrača Partizana čini se da je u najboljoj formi Sejduba Suma koji je u učestvovao u 4 gola u prva tri kola Superlige.

- Nemam problem da ponovo postigne gol, taman to bilo i glavom, kao protiv Novog Pazara i Javora. Evidentno nam stranci donose dosta u ofanzivi. Zato smo ih doveli, da prave razliku.

Na kraju i malo o narednom protivniku.

- Čeka nas protivnik sposoban da napravi problem bilo kome. Jesmo dobili poslednje dve utakmice u Surdulici, ali nije bilo lako. Imaćemo problem ako voljni momenat ne bude na maksimumu. Makarić je trenutno u formi, ali stub cele Radnikove igre je Mitošević, vođa na terenu. Pritom, sastav Sima Krunića ima još igrača sposobnih da prave razliku, ako im se dozvoli. Bitno je kako ćemo se postaviti na planu koncentracije. Poslednja dva puta kad smo gostovali u Surdulicu imali smo po dva gola prednosti, pa primali u 90. i sami sebi pravili nevolje. Očigledno da na gostujućim terenima, protiv ekipa koje se brane u niskoj zoni, imamo problem da rešimo utakmicu na vreme - rekao je Milošević.

Partizan gostuje Radniku u subotu od 19 časova.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.